Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Австрийски концерн ще строи завод в Айтос



Ключови думи:
07 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Инвеститорът ще вложи няколко милиона евро, открива 40 работни места

Топлоизолиращите плочи ще се използват при новото строителство по Черноморието



От Румяна Емануилиду

Австрийски концерн “Аустротерм" започва строителството на завод за топлоизолиращи плочи в Айтос. Това бе обявено на среща на кмета на града Евгени Врабчев с представителя на концерна Йозеф Щайнер.

“Това е втората визита на Щайнер в Айтос. При първата австрийците разгледаха различни халета в индустриалната зона на града, избраха подходящо и вече са го закупили", каза представителят на концерна в България и     управител на “Аустротерм-България" ЕООД Тодор Недев.

“Готови сме да организираме производството и разчитаме, че то ще може да стартира през март 2008 година", заяви Щайнер.

“Аустротерм" е част от големия австрийски концерн "Шмид-Индустри-Холдинг", към който се числят също фирмите "Баумит" и "Мурексин". От няколко години той се ориентира към Източна Европа и има вече производства в Унгария, Полша, Словакия, Румъния, Сърбия и Черна гора.

От 2005 година работи в България и има завод за производство на топлоизолационни материали от експандиран и екструдиран полистирол в индустриалната зона в Казичене. При откриването на завода собствениците обявиха, че инвестицията там е 4 млн евро. На този етап те се въздържат да посочват размера на инвестицията, която ще бъде направена в Айтос.

Продукцията, произведена в България, се предлага в Гърция, Македония и Албания. От Казичене се превозват топлоизолационни плочи и за новостроящите се сгради по морето.

“След построяването на завода в Айтос ще намалим транспортните разходи и ще покрием целия черноморски пазар", заяви още Йозеф Щайнер.

Той допълни, че при стартиране на производството ще бъдат открити 40 нови работни места.

От миналата година производството изолации     от стиропор започна “Пластмасови изделия"АД - Средец. Продуктът “Термострой" беше отличен със златен медал на тазгодишния Пловдивски панаир.

От началото на 2007 стиропорните строителни елементи се прилагат все повече в изграждането на еднофамилни къщи и нискоетажни сгради в Югоизточна България и планинските курорти.

Изпълнителният директор на “Пластмасови изделия" Костадин Чолаков обяви, че дружеството е получило многобройните поръчки от страна на средноазиатски републики, които надхвърлят в пъти капацитета на производствените мощности на фирмата. Тези поръчки са предизвикали сериозни преговори за изнасяне на поточни линии в чужбина.


Прочетено: 2002 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
wellcome to bourgas ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ В солнечный день Underground строителство АХИЛОЙ АЗ Воробей от страха полез на стенку
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development