Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Архитектът на „Триа” с нов проект



Ключови думи:
24 Май 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Строежът на лентовидното триетажно тяло в северната зона на Бургас започва през октомври

От Румяна Емануилиду

Нова търговско-административна сграда ще бъде построена в Бургас. Тя ще бъде в северната зона, където вече са разположени търговските вериги “Техномаркет", “Метро" и други сгради за продажба на промишлени стоки и автомобили.

Имотът е с обща площ 3,7 дка в зона, успоредна на една от големите търговски улици - “Транспортна". Инвеститор е “Равда" ООД - Бургас, а проектът е на “Архитектурно студио МОД-АРХ" ЕООД - София с ръководител арх. Калин Иванов /проектант на търговски комплекс “Триа" в центъра на Бургас/, консултант - “Експрес контрол" ООД.

Основното тяло на сградата е триетажно, то е най-дълго и разположено лентовидно. Предвидено е и високоетажно тяло на осем нива. Общата разгъната застроена площ на обекта на подземно ниво е 3 214 кв.м., а на надземно - 9 214 кв.м.

Търговската зона е разположена в трите нива на основната сграда. Проектирани са различни по площ магазини, като на партерното ниво са предвидени общо три основни входа за сградата, насочени към трите вертикални комуникационни ядра.

Предвижда се и реализирането на галерия в зоната около ескалаторите на първо ниво над партера. В двата края на сградата на партера ще има два търговски обекта.

Офисните зони ще са в двата терасовидни етажа, както и във високото тяло на сградата. Проектът се съобразява с изграждането на система от отворени офис-пространства в различните части на сградата и оптимално уплътняване на тези зони.

На трето ниво е предвидено заведение за обществено хранене тип “бистро", което ще обслужва както служителите в сградата, така и посетителите на търговската част.

В сутерена ще има подземен паркинг с 86 места. Предвиден е свободен достъп за хора с увреждания до всяка зона на сградата.

Строителството ще започне през октомври 2007 година. За избор на изпълнител ще бъде обявен конкурс, информираха от фирмата-инвеститор.


Прочетено: 1940 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Морската градина в Бургас Камини CLAM Неизползваната жп линия в парк Елена Конкурс прическа Бургас 2009 витраж1 Ива цвят Морска градина Бургас В атака
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development