Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ахмед Доган се прицели в Брюксел



Ключови думи:
14 Май 2007, Понеделник


Източник: вестник Фактор

Кампанията на останалите партии бе вяла, електоратът им - немотивиран

Вялата кампания, предхождаща първите за България избори за евродепутати, завършва така, както протече - безизразно, с пълно отсъствие на дебати и възможност на избирателите да сравняват платформи и позиции на участниците. Листите са пълни с неизвестни физиономии     и с неясни физиономии на кандидатите, за които никой не знае какво могат.

Партийни деятели и бъдещи евродепутати пообиколиха градове и читалищни салони, направиха някой и друг митинг, някой и друг концерт, раздадоха флагчета, хартиени шапки, светещи значки, енергийни напитки, друснаха хора, пощипаха по бузите деца и толкова. Срещите им бяха само с твърдото ядро от симпатизанти и тук-там с любопитни случайни хора, решили да видят я Лили Иванова, я Камелия, я Николина Чакърдъкова на съответния концерт.

В скандалите, разтърсили тези дни политическия ни живот, пряко бяха засегнати две от водещите партии в управляващата коалиция - БСП и ДПС. Независимо от това движението излиза от тях чисто и с ненакърнен имидж като Венера от океанските вълни. Докато на авторитета на БСП те нанесоха щети, които тепърва ще се изчисляват в броя неподадени гласове.

Най-дръзка на този вот бе кампанията не на ДПС, а на лидера на движението Ахмед Доган. Без грам притеснение в Русе той заяви: „София не ми стига, имам нужда от Брюксел, имам нужда от правене на политика сред 500 млн. души заедно с тези млади хора от листата с кандидати за европейски депутати от ДПС". Така се чувства професионален играч, принуден да участва в надпревара с аматьори. С абсолютното си пренебрежение към трусовете в коалицията той показа, че е европейски политик, който съумява да изведе етническата си партия на международната сцена. Това не може да не впечатлява традиционно верните му гласоподаватели. А и Доган знае как и срещу колко се осигуряват гласове от ромското малцинство. Затова и без "отстранените" над 100 хиляди избиратели, които живеят в Турция, движението по всяка вероятност ще вземе своите 6-7%.

Писаната под диктовката на Сокола листа е поделена между етнически българи и турци. Първите дават така необходимата легитимност на партията. Вторите - сто на сто избирателна активност на електората на ДПС. В потвърждение на това лидерът на движението заяви, че европейските избори са му послужили да оцени състоянието на партията, на ръководния й екип и на електората. Той е доволен от резултатите и още на 21 май уверено може да тръгне към вота за кметове и общински съвети. И отново да победи.

От Светла Бъчварова


Прочетено: 2138 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Конструкция ФОН Нова професия БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Преминаването забранено! Странджа ФАРА НА АХЕЛОЙ Созопол Spirit of Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development