Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Политиката е за достойни хора, не за мутри



Ключови думи:
17 Май 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Твоят глас в Европа Бюлетина №5

Доц. Богдан Богданов



Етимологията на думата политика е от гр. polis и techne, т.е. това е наука, изкуство за управление на полиса, град - държава. След като е наука, политиката е за достойни хора, а не за мутри.

Подкрепям листата, ръководена от д-р Тренчев, защото вярвам, че тя е съставена от почтени личности, които ще мислят и работят за България. Самият Тренчев е доказал, че спазва принципа на Конфуций "В държавата където има ред, бъди смел в действията си и в думите си. В държавата където няма ред, бъди смел в действията си и предпазлив в думите си." Да, той е смел и е действал в продължение на години в една посока, в интерес на трудовите хора.

Интересно е, че синдикатите обединяват хора, действащи заедно за обществения интерес на обикновените българи, а социалдемокрацията е продължение на синдикализма в политиката.

В този контекст в листата са включени личности, които могат да защитят интересите не на определен кръг от хора, а на всички бъргари.

Членството ни в ЕС се свързва с притока на много финансови средства, които са предназначени не за олигархията, а за България и българите. Това обаче ни най-малко не тревожи онези партии с обръчи от фирми, които са чиста проба олигархически структури, да полагат огромни усилия и чрез наивитета на българите да се домогват до европарите.

Олигарсите обаче трябва да си припомнят думите на Бенджамин Дизраели, че "Дворците не са в безопасност там, където колибите са нещастни."

Седемнадесет години ние се убеждавахме, че "високите длъжности правят големите хора още по-големи, а малките още по-малки." /Жан дьо Лабрюйер/

Така че, да не пращаме духовни джуджета в ЕП

Петьо Лазаров, оперен певец

Той е човекът, най-добре запознат с проблемите на хората, защото непрекъснато е сред тях. В европарламента трябва да има синдикалисти, които знаят как да отстояват правата на обикновените българи. При това, без да се съобразяват с готовите решения, спуснати от партиите. Опасявам се, че порочната практика при решаването на всеки въпрос да се подхожда на партиен принцип, ще се привнесе и в Европарламента. Затова избрах да гласувам за д-р Тренчев. През годините той е доказал, че не се поддава на натиск. Той е харизматична личност, у него има нещо, което кара хората да му вярват. Вярвам му и аз.

Д-р Васил Керанов, хирург

Д-р Тренчев е демократ с доказана биография, който винаги е отстоявал идеите си, независимо какво му струва това в личен план. През тия 18 години на преход, в политическата сфера се чуха много приказки за хора от властта и за политици, че са участвали с корупционни схеми, имената им бяха забърквани в скандали, свързани дари със сивата икономика.

През всичките тези години името на д-р Тренчев остана чисто.

Мая Неделчева, секретарка

Имам високо мнение за него. Той е човек, който в дългата си кариера на синдикален лидер е заслужил доверието на работещите, на хората от народа. Поведението му е на земен човек, който живее близо до обикновените българи, думите му са разбираеми, посланията му - ясни и точни. Ще гласувам за него, защото искам личности като него да представляват страната ни в Европарламента.

Росица Бесова, администратор

Харесвам го като човек - спокоен, уравновесен, добър оратор. Завладява публиката и излъчва доверие и солидност. Той е от малкото хора в политиката, на които вярвам сто процента.

Ненка Митева, домакиня

Работила съм в здравеопазването 15 години и съм имала лични контакти с него. За мен той е обаятелна личност, човек, на когото мога да разчитам, че ще направи всичко по силите си, за да представи България в най-добрата и светлина. И в същото време ще защитава интересите на страната ни така, както защитава работниците в качеството си на синдикален лидер.

Дарио Томалети, трети в листата на Коалиция на българските социалдемократи

Присъствието ми като трети в листата показва, че съм избрал да гласувам за д-р Тренчев. През годините той е показал, че отстоява своите обещания, че държи на думата си. Това e нещо рядко срещано сред днешните политици.


Прочетено: 2783 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кокили за Строителите-супер НОВО!!! хотел приморец Цветя Флора Бургас 2009 Машините на Леонардо Конкур глазами зрителя Конкурс прическа Бургас 2009 Международен Семинар на фризьорите София св. Николай Чудотворец Кукерландия 2011, Ямбол Мебелна Фабрика ДИЕЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development