Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Силиковоният вот



Ключови думи:
26 Април 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Отдавна българска партия не се беше излагала така, както БСП при откриването на предизборната си кампания за евровота. Всъщност, гаф с подобен мащаб няма от времето на картата с черепите, които СДС пусна в началото на 90-те години. Социалистите поканиха букет от фолкпевици, воглаве с Азис, да стимулират избирателната активност и да агитират на БСП. Очевидно така червените се опитват да „задоволят все по-нарастващите потребности на българския народ", както се изразяваха партийните секретари преди 10 ноември.

Този път бе нарушена и популярната максима на римските императори: Хляб и зрелища! За евровота бяха осигурени зрелищата. Кебапчетата вероятно са предвидени за местните избори.

Вечерта, след като БСП откри предизборната си кампания, из Интернет пространството беше пуснат прелюбопитен колаж: Сергей Станишев със силиконови устни и цици и руса брадичка, тип катинарче, като на Азис. Той бе придружен от надпис: Сергис. Било калка (слепване) на Сергей и Азис. Из форумите пък започнаха прения за изборите като чалгавот. Възмутени от дън душа българи от САЩ, Англия и далечна Австралия питаха мъртъв ли е рокерът Серж. Дори категорично червената Велислава Дърева коментира старта на кампанията само с текстовете на песните на фолкизпълнителите Ивана, Камелия, Анелия, Азис, Устата, които, меко казано, са в пълен контраст с идейните внушения на лидера на БСП.

„Силиконът е хубаво нещо, той направи Щатите една от най-богатите държави в света. Но силикона в циците на Камелия едва ли е най-хубавата реклама за червените", коментира от BatSergi от Канада.

„С този силиконов вот БСП заприлича на Азис - нещо средно между партия и социалистическа", възмущава се Peperuda от Бразилия.

В разгара на виртуалния дебат някой фен на Сергей Станишев предвидливо изтри колажа.

„На 9 септември, дрипави и неуки, комунистите взеха властта. Бащите на днешните социалисти 45 години харчиха парите на народа, за да изучат отрочетата си. Наливаха им знания и европейска култура на килограм из най-престижните училища по света. Днес Сергей Станишев с един замах зачерта постигнатото от БКП през годините. Една поп-фолк партия води своята чалга предизборна агитация", направи бърз политически анализ Old Man от Пловдив. И изрецитира поемата „Септемви" от Гео Милев: „...изпокъсани, кални, гладни, навъсени, измършавели от труд, загрубели от жега и студ уродливи, сакати, космати, черни, боси, изподрани, прости, диви, гневни, бесни... НАРОД!

От Станка Динева


Прочетено: 1734 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Богориди, Бургас До другото лято Машините на Леонардо Черноморец Бургас Предлагаме инкубатори за люпене на яйца червено Димитър Николов созопол закачалки 2 Машините на Леонардо грее грее
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development