Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БСП работи за НДСВ



Ключови думи:
26 Април 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Кампанията на жълтите явно е подпомогната от солидно финансиране

Все още са много неизвестните как ще се представят десните партии на предстоящия вот за евродепутати през май. Социологическите агенции вече започнаха да вадят една през друга данни от сондажи на общественото мнение за изборите. Те обаче не казват няколко основни неща, едно от които е как ще се представят десните партии.

Основните играчи вдясно са НДСВ, СДС, ДСБ. Умишлено не споменаваме центристките формации ГЕРБ и ДПС, крайнодясната "Атака", защото при тях нещата до известна степен са ясни. Формациите на Бойко Борисов, на Ахмед Доган и на Волен Сидеров ще вкарат в Европарламента повече от по двама депутати. За ГЕРБ интригата е колко ще се доближи по брой на депутатите до БСП. При "Атака" - дали ще надмине ДПС, или ще се изравни с движението.

При десните нещата са до голяма степен предварителни и неясни. Според последните изследвания на НЦИОМ, НДСВ и СДС ще получат по 4% от гласовете, а ДСБ - около 2%. Според "Маркет линк" обаче трите партии ще имат приблизително равен брой гласове - 2,2-2,7%, като ДСБ критично доближава предела на твърдото ядро поддръжници, а СДС и НДСВ имат възможност да наберат още гласове от колебаещите се.

Засега прави впечатление мощното начало на кампанията на НДСВ, което явно е подпомогнато от солидно финансиране. Няма да бъде учудващо, ако царската партия набере още гласове извън отчитаните от социолозите не без помощта на... "Позитано" 20. Очевидно активната кампания на червените министри и на премиера Станишев да популяризират успехите на кабинета ще се отрази на повишаването на доверието към управляващите, в това число и към НДСВ. Така че предизборната кампания на левицата ще работи и за коалиционните партньори или като водач на велосипедна колона ще им "цепи въздуха".

Партията, Петър Стоянов СДС също направи добър старт. Сините единствени могат да се похвалят, че техният евродепутат - Мартин Димитров свърши нещо реално в парламента на ЕС. За 2-та месеца, откакто е там, задейства отменянето на акциза върху домашната ракия. За съжаление младият Димитров е трети в подредбата на листата на СДС, и едва ли преференциалното гласуване ще може да промени нещо и той да се класира за нов мандат евродепутат.

ДСБ очевидно ще разчита на скромна кампания поради липсата на средства. Ако партията на Иван Костов съумее да разшири подкрепата си в диапазона на колебаещи се и рационално мислещи сини симпатизанти (не без помощта на Демократическата партия), в Европарламента ще може да бъде изпратен водачът на листата Константин Димитров, човек с външнополитически опит, чужд на тясната конюнктура. Това обаче на този етап изглажда проблематично.

От Светла Бъчварова


Прочетено: 1839 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
BSB Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Мой хороший знакомый из Бургаса Гъбките моите цветя Жълто подрумиче Истанбул Изпращане... Списание Влъхвите Аз Зеленина в Странджа Бургаският кей
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development