Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Димитър Николов: Стига кебапчета и изборни търговци!



Ключови думи:
19 Април 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Снимка Митко Димитров



- Господин Николов, малко или много е една година, за да се направи равносметка на свършеното?    

    Изминалата една година беше изключително динамична за ГЕРБ. Няма да е преувеличено ако кажа, че една прекалено млада организация свърши достатъчно значими неща, които преобърнаха представите за правене на политика. Тук е мястото да благодаря на всички членове и симпатизанти. Те показаха, че може да се работи и безкористно. Искам да им кажа: „Бъдете смели!" ГЕРБ показа, че няма „малки хора" и „малки проблеми". От ГЕРБ Бургас тръгнаха няколко теми, които станаха национални. Повдигнахме на експертно ниво темата за Натура 2000 в момент, когато никой от хората не знаеше, че съществува такава програма. Просто правителството си направи зле сметката, че ще ги постави пред свършен факт. Тотално високомерие и самозабравяне от страна на управляващите по тема, касаеща хиляди хора. Подобна беше ситуацията и с рибарите. Случайно разбрахме ,че стотици рибари са останали извън списъка на ЕС, само защото българските чиновници са решили, че не са длъжни да уведомят хората за новите изисквания. И с бюрократично безхаберие и с лека ръка са ги оставили без препитание. Радвам се, че властите се размърдаха едва след като ГЕРБ повдигна остро темата и на рибарите беше дадена възможност да регистрират лодките си. Питам се обаче- трябваше ли ГЕРБ да нададе вой, за да си свършат държавните чиновници работата, чиито заплати всички плащаме. Изключително безпардонно и високомерно поведение от страна на управляващите. Именно подценяването на „малкия     човек" ще им изиграе изключително лоша шега. Защото това е обида към хората.

    - Какво стана с гробището в Сарафово, за което алармирахте, че ще е отредено за строителството на почивен комплекс?

    - И тук местните хора научиха от ГЕРБ този гротестен факт. Изключително болезнена и емоционална тема. И тук не ставаше въпрос за нарушение на законите, а за     морален проблем. Към терените, в които попада гробището, са отправени огромни инвестиционни интереси. И ако се върне статута на гробищен парк със санитарна зона около него, ще се пресекат комерсиалните планове. Ние подкрепяме каузата на сарафовци гробището да остане и ще продължаваме натиска върху местната власт с всякакви административни мерки. Защото те все още погребват близките си там. И е коштунство т след време там да звучи чалга и да се танцува.

- Сякаш от тази изминала година у хората като цяло остана впечатлението за целенасочена работа сред културните и младежки среди. Защо?    

- Даването на трибуна на младите таланти, които ланрисахме за професионална изява и кариера     -     музиканти, танцьори, спортисти, актьори, художници, е факт, но нашата цел не са политическите дивиденти от подобно внимание. Помогнахме и за ремонта на театъра, но по начин, който да не засяга достойнството на актьорите и ръководството - просто не ГЕРБ, а нашите членове и симпатизанти с голямо желание купиха скъпи билети за една постановка и така дадохме своята лепта. И това изключително много ме радва.

- Как окачествявате себе си като присъствие в Общинския съвет? ГЕРБ още не се е явявала на местни избори?

- Като коректив на местната власт най-вече в областта на по-прагматично разходване на бюджета на община Бургас. Според мен трябваше да бъдат заделени средства за детските ясли, градини, площадки, училища. Детската градина в кв. Крайморие например е в дървени бараки, а спортното училище няма своя сграда. Не съм спирал да настоявам за алтернативен подход в управлението на финансите на достатъчно богатата ни община. Бюджетът й се увеличи няколко пъти през последните години, а вложенията в инфраструктурата, образованието и здравеопазването стоят на едно и също място.         И друго- още не съм видял електронна карта на общинската собственост, за която настоявам от години.

-     Какъв е финансовият ресурс на бургаската организация?

-     Нямаме механизъм за изваждане на пари от себе си - нямаме дотации от бюджета, използваме силата на нашите симпатизанти, които ни подкрепят. Ще видите скромна предизборна кампания за европарламента - без билбордове     и с ограничен брой плакати. Ще разчитаме на директните срещи с хората по места. Листата ни получи регистрация и се радвам, че нашата кандидатка Румяна Желева е с реални шансове да стане евродепутат, защото е на пето място. Тя е изключителен човек и заслужава реализация в Европа. Бургаският ГЕРБ ще е горд, ако тя ни представлява в Брюксел.

-     Ще видим ли неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на вашите предизборни срещи?

-     Бойко Борисов ще дойде в Бургас за откриването на кампанията на 29 април, неделя, ще посети     няколко общини. В Бургас срещата ще бъде в 18 часа в Операта. Без помпозни речи и обещания, той     идва, за да се срещне с гражданите, да отговаря на директни въпроси по местни и национални проблеми.

-     Ще успеете ли да пресечете купуването на гласове? Предложихте много сурови наказания за т. нар. изборни търговци     съвсем наскоро....

    Ще се борим с всички сили за пресичането на тази пошла практика. Това е обида към хората. Тотална подмяна на вота на избирателите. Ето и заради такива манипулации - българите са омерзени и не искат да гласуват. Това е престъпление. И то трябва да се наказва с цялата сила на закона. И нека никой не си затваря очите, че купувачите на гласове съществуват и богатеят от това. Нашите юристи предлагат да се създадат специални структури в полицията и прокуратурата срещу търговците на гласове. Директно трябва да се вкарат специални разузнавателни средства и да се подходи като към криминално престъпление. Ще искаме ефективни наказания както за продавачите, така и за купувачите на този унизителен "пазар". За да не осъмнем една утрин с криминално проявени лица в местната или националната власт.     ГЕРБ казва ясно: стига кебапчета, стига изборни търгаши! Чакаме отговора от останалите парламентарни партии.

От Катя Касабова


Прочетено: 2013 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пролет, кокичета сред тухли Флора Бургас 2009 Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA Божидара -спокойствие в морската градина Театър за драма. опера и балет, Бургас Море,земя, въздух Труженики моря Бургаският кей хотел приморец Площад Тройката, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development