Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ЗапалЯнковци: Бог да пази “Селта” от СтоиЧков



Ключови думи:
13 Април 2007, Петък


Източник: вестник Фактор



Стоичков напусна безславно националния отбор, използвайки го като трамплин за работа в Испания



„Вчера ходих на църква да запаля свещичка за „Селта", май вече и Бог не може да им помогне, след като Стойчков е там." Тези думи не принадлежат на някой виден представител на българския футбол, а на vanus от форума на Интернет изданието News. Bg. С изключение на откровените наивници или на служебно ангажираните с националния тим, почти няма българин, който да не въздъхва облекчено от решението на Модерния ляв да сдаде поста. След като преди 12 години направи България по-известна с футбола, отколкото с киселото мляко по света, Стоичков бе на път с един замах да зачеркне постигнатото с топката.

Мнението на vanus изглежда напълно закономерно, като се има предвид, че Камата положи неимоверни усилия да съсипе тима. Докато е „работел" по въпроса, той близо два месеца е водил преговори за новото си назначение - в испанския „Селта" („Виго"), с който подписа договор     за 15 месеца.

В това няма нищо необичайно - всеки сам се грижи за кариерата си, прави го и Стоичков. По-впечатляващо е едно изказване на Камата, което звучи като плесница за футболните ни среди: "Аз все още съм млад треньор и чувствам, че може да загубя много време като национален селекционер, докато в клубен отбор мога да науча неща, които да ми помогнат да се развивам". Прозренията на Ицо са колкото искрени, толкова безпардонни и обидни - тепърва да учи занаята като клубен треньор, след като е бил национален селекционер.

Преди дни Йордан Лечков заяви, че от БФС изчаквали Стоичков да си намери отбор. Във футболните среди са били наясно за разговорите му с „Бетис" и с ръководството на „Селта". Очевидно плановете на вече бившия     национален селекционер да напусне тима датират далеч преди злополучното равенство на България с Албания. Което е достатъчно красноречиво като самооценка за работата му в отбора. Като капак на всичко дойде и съобщението, че Ицо подал оставка... по телефона.

Христо Стоичков получил специално разрешение на съвета на треньорите в Испания, за да поеме елитния „Селта". Камата няма необходимата диплома да ръководи отбор на Пиринеите, но тригодишният му престой начело на националния тим на България натежал.

Най-късно до две седмици трябва да стане ясно кой ще е новият селекционер на България. Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че вариантът чужденец няма да бъде обсъждан. Независимо от това, като основен фаворит за поста на Камата се спряга бившият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич, съобщиха сръбски медии. По-късно изненадващата новина бе потвърдена и от източници от БФС, твърди столичен ежедневник. Самият Йешич пристигна в България и гледа сензационното отпадане на ЦСКА в турнира за купата на България

Официално решението ще бъде обявено след заседанието на Изпълкома на 25 април. Кандидати за овакантения от Христо Стоичков горещ стол са още Димитър Пенев, Александър Станков, Станимир Стоилов, Георги Василев и Пламен Марков . Красимир Балъков пък лично категорично отказа да поеме националния отбор в близко бъдеще.

От Елена Георгиева


Прочетено: 1656 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
хотел приморец етюд 01 орел Змийския остров - Созопол Американски Кокили за Строители Списание Влъхвите Pepi Конкур глазами зрителя Труженики моря ремонт носачи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development