Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Колега на Азис изЧезва след тайнствена среща с жена



Ключови думи:
13 Април 2007, Петък


Източник: вестник Фактор

И след обещаната награда от 5 000 евро никой не знае къде се губят следите на попфолкпевеца Паско Дерелиев

"Златно момче е. Но къде ли е сега?", пита съседката на семейството на Паско Анета Христова

Снимка     Митко Димитров




Мистерия с попфолкпевецът Паско Дерелиев разтърси поморийското село Бата. Повече от три месеца местната музикална звезда се води безследно изчезнал. В средата на януари той излязъл от квартирата си в Силистра и повече никой не го е виждал. Близките му очакват всеки момент да се обади отнякъде и да каже, че е жив.

Паско е на 30 години. Живеел с родителите си, по-малкия си брат и сестра си. Сега във фамилната къща са снахата и племенниците му. Домът е един от най-впечатляващите в селото. Бащата работи като строител в Слънчев бряг, а майката е домакиня, отгледала е децата си, сега и внуците.

"Майка му обикаля врачки, вече се чудим какво да правим, нямаме никакъв сигнал, ни най-малка следа, никой не се обажда със сведения. Чакаме го да се върне, все се надяваме да си влезе обратно вкъщи", казва с разтреперан глас баща му.     Преди време той и майката Гергана обявиха награда от 5 хил. евро за информация за съдбата на сина си. Родителите искат да вярват, че изненадващото изчезване е свързано с работата му като изпълнител и скоро той ще се обади отнякъде.

Години наред Паско работел по заведения в Слънчев бряг. "Много хубаво пее, всички обичаме да го слушаме", разказват въодушевени съседите му. Не бил от хората, които обичали да ходят по шумни компании, рядко опитвал алкохол. Най-често директно от работа се прибирал на село. Преди време майката Гергана се разболяла и й направили тежка операция. Паско зарязал всичко и останал вкъщи, за да й помага. Преди няколко месеца обаче се уредил на работа в Силистра. Приятелите му се надявали да стане звезда като Азис, тъй като имал издаден клип и му предстояло да сключи договор с импресарска къща в Шумен.

В Силистра мъжът живеел с приятелката си, с която обаче от известно време не били в добри отношения. Според близките му той я приютил от съчувствие. На 11 януари тази година Паско бил в квартирата си с нея, когато около 1 часа посред нощ му се обадила друга жена, която го извикала на среща. Той излязъл от дома си и се качил в колата на момичето. Били известно време заедно, след което тя го е оставила пред входа на квартирата. Дотам стигат следите на 30-годишния мъж. След това като че ли потънал вдън земя. От този момент се води в неизвестност и е обявен за общодържавно издирване. Наскоро в търсенете му се включи и Интерпол.

Бил облечен с черни дънки, червена тениска и черно кожено яке.     Висок е около 170 см, с кафяви очи, с дълга черна коса.    

"Той е златно момче. Семейството е от най-добрите. Макар че са роми, никога не са крали, нито лъгали. Всичко са постигнали с работа, с честен труд, с пот. У тях масата винаги е заредена, ще те посрещнат и нагостят. Паско никога не ходи по кръчми да пие. Само на работа и вкъщи. Защо го няма това дете сега? Къде е? Чакаме го да се върне", нареждаше Анетка Христова, която е съседка на семейство Дерелиеви.

Паско Дерелиев се издирва от полицията в Силистра. В Бургаска област, където се намира село Бата, се водят за безследно изчезнали над 40 души, съобщиха полицейски източници. Тази бройка обаче се натрупва от 20 години насам. Според наблюденията на униформените крайният изход от подобни трагични ситуации е 50 на 50 фатален. Понякога издирваният човек се прибира жив само няколко месеца, след като е обявен за безследно изчезнал. Друг път неизвестността продължава с години. Повечето от случаите     обикновено не са свързани с тежки престъпления, като отвличане с цел подкуп, трафик през граница и т.н. "Предимно става въпрос за възрастни болни хора, с психически отклонения, които изчезват ей така от въздуха", казват полицаи.

От Боряна Тенчева


Прочетено: 2302 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
5 Етнографски Музей БУРГАС Хамали Грийн – Пренос и Транспорт грее грее Международен Семинар на фризьорите София Созопол  Eroapteka КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА! ЛРД Машините на Леонардо Арменската черква Сурп Хач
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development