Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Нови комплекси променят облика на Поморие от това лято



Ключови думи:
29 Март 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



След едноименните комплекси в Слънчев бряг и Обзор, “Тера тур сервиз" ЕООД изгражда в южната част на Поморие нов ваканционен комплекс “Хелиос бийч апартмънтс". Комплексът е в непосредствена близост до морето, разположен на площ от около 9 дка. Предвидените в него жилища са с възможност за целогодишно ползване.

Проектът е на фирма “ЛС инженеринг" с главен проектант арх. Любомир Семерджиев. Главен изпълнител е “ГБС-Пловдив"АД., а консултант по строителната дейност - “Диалекс".

Между 12-те жилищните структури проектантите са предвидили открит басейн, покрит паркинг за около 150 коли и много зеленина. Общо в комплекса има 203 апартамента - тип студио, с една и две спални, мезонет. На нивото на улиците е развита търговска зона с магазини, както и обекти за обществено обслужване като фитнес зала, кафе-сладкарница и ресторант.

Интересно решение е дигата, която прегражда достъпът на жилищния комплекс до морето и е довела проектантите до решението да няма жилища на партерно ниво. Пространството под дигата ще бъде озеленено и благоустроено.

Завършването на строителните работи е предвидено да стане до юни и комплексът да влезе в действие още през това лято.

Местната администрация на Поморие и инвеститорите развиват вижданията за елитен туризъм - СПА, калолечение, и други, каза кметът на общината Петър Златанов.

Като примери той посочи още СПА-комплексът “Поморие”, който се изгражда от общината и “Нафтекс” и където са предвидени всички тези услуги.

СПА-комплекс е залегнал и в проекта на “Сънсет ризорт” срещу техния вече реализиран терен на площ от 34 дка. Пример за друг вид усвояване на средствата и реализиране на инвестиционните намерения ще бъде клиниката на проф. Чирков за сърдечно-съдови заболявания и пластична хирургия.

Други реализирани проекти, които предстои да бъдат включени за лято 2007 - това са комплекс “Поморие” и целият комплекс на “Сънсет ризорт” с 2 700 места, който ще влезе в експлоатация още през юни.

В Каблешково, Каменар и Лъка е предвидено реализирането на проекти за голф-туризъм. За проекта в Каблешково, който ще се реализира съвместно с “Кабланд” ООД, общината очаква решение на съвета към МОСВ за приемане на ОВОС. Предвидено е реализирането на проекта да започне до месец.

Общината е подала към Министерство на транспорта и съобщенията идейна разработка за яхтено пристанище в Поморие, което да остане публична общинска собственост. От Министерство на финансите се очакват 2 млн лева за благоустрояване и изграждане на съоръжение за малки плавателни съдове.

Oт Румяна Емануилиду


Прочетено: 2383 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Отровни гъби Международен Семинар на фризьорите София Египет Цвете Флора Бургас 2009 Алеша Бургас., ФЛОРА 2008 Във висините МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Морската градина в Бургас Бургас-моста
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development