Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Слънчев бряг откриха сезона предсрочно



Ключови думи:
29 Март 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Израелци, австрийци и датчани са първите туристи по Южното Черномориe

Слънчев бряг откри в събота новия туристически сезон с първата чуждестранна група от 39 израелски туристи. Те бяха посрещнати с хляб и сол от кмета на община Несебър Магдалена Мандулева и председателя на Общински съвет Димитър Янков и настанени в един от хотелските комплекси на Янков "Хризантема".

Туристите са пристигнали с чартърен полет до Варна и оттам с автобус до Слънчев бряг.

“От три години насам посрещаме и туристи от Израел, тази година очакваме само в Слънчев бряг 15-20 000 израелски туристи", съобщи Янков.

Първите туристи по нашето черноморие са австрийци, отседнали в “Албена", които по специална програма правят турове из страната, включително и в Несебър, обясни представителят на германския туроператор “Томас Кук" Христо Колев.                

Въобще предварителните записвания дават основание на туроператорите да очакват силен туристически сезон. Специално за курортите от несебърска община те са с 8-10 % повече от същия период на миналата година. Сред записалите се преобладават немските и английски туристи. Има засилен интерес и на скандинавския пазар. Записват се все повече туристи от Чехия, Унгария, Румъния.

“Усилията на местната управа в Несебър са насочени към подобряване на инфраструктурата и създаване на по-добри условия за почивка на туристите. До месец в общинския център ще бъде открит полицейски участък, помещенията са предоставени от общината"- съобщи Магдалена Мандулева.

Досега РПУ-Несебър се помещаваше единствено в курорта Слънчев бряг. На разноски на общината в Несебър ще бъдат командировани още 20 полицейски служители от региона, които ще следят през лятото за спазването на обществения ред в града, допълни Мандулева.

В неделя Летище-Бургас прие първият полет от Копенхаген с туристи от Скандинавските страни. Авиокомпания "Sterling" ще обслужва линията Копенхаген-Бургас-Копенхаген, всеки неделен ден до 31 октомври.

За 2007 г. до момента са планирани 6 нови авиокомпании, между които нискотарифният авиопревозвач “Germanwings" с 41 полета до Германия - редовни     международни линии от и до Берлин и Кьолн.

Други нискотарифни авиокомпании, които ще оперират на летище Бургас, са: "Sky europe Airlines" ,"Sterling", "Wizz Air" и "Norwegian Air Shuttle".

От вчера “Хемус Ер" въведе ново лятно разписание от Бургас до София и обратно, което включва полети     всеки ден.

Тази година аеропортът край Бургас започва с месец по-рано и очаква 10-процентно увеличение на въздушния трафик, обяви изпълнителният директор Калин Барзов.

През морския аеропорт ще преминат около 2 милиона пътници. До активния сезон през юли ще има допълнителен терминал "Заминаващи". Така обслужващите бюра за пътници стават 14, а капацитетът на терминала се увеличава с 46%. За терминал "Пристигащи" е предвидена нова багажна система, която ще позволи едновременната обработка на 8 самолета.    

През тази година концесионерът инвестира в самолетообслужващата техника. Около 2, 5 млн евро ще бъдат вложени за купуването на пет нови автобуса за превоз на пътниците от самолетния паркинг до сградата на летището, самолетообслужваща техника, нови багажни колички, мотовлекачи, електрокари и други съоръжения. Ще бъдат изградени слънцезащитни тенти на площ от 3 300 кв.м. с места за изчакване на пътниците.

През сезона на аеропорта ще работят близо 1 050 души. Три учебни центъра ще контролират даването на правоспособност особено на сезонните работници.

Жандармерията ще упражнява контрол на четири пункта. На летището ще функционира и денонощна здравна служба.    

На летището има забрана да кацат големи самолети с 365 пътника. Преди са кацали по шест такива самолета на ден, пердимно с руски туристи, предварителните записвания показват спад на руските туристи за това лято.


Прочетено: 2297 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кокили за Строители Извор на Марина река Стара къща на ул. Созопол Заслон в местност Силкосия Конкурс прическа Бургас 2009 Южен парк Pepi Кукерландия 2011, Ямбол газ 2 Хозяин причала
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development