Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

1000 бургаски жени разбраха, че са обичани



Ключови думи:
22 Март 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



В личните ни карти са записани толкова излишни неща - име, презиме, фамилия, ръст, цвят на очите, особени белези...А е достатъчно да оставят само полето"роден в..." Ако отсреща е напечатано БУРГАС - край, ти си готин!

Сигурно това твърдение звучи несериозно, но ако е произнесено пред повече от 800 души     в голямата зала на Операта и още толкова пред видеостената на същата сграда, при това не от кой да е, а от бургаският господар на ефира Митко Рачков, нещата се променят. Впрочем нeговите признания на сцената са от събитие въвA вторник вечерта, часове преди пролетното равноденствие на 2007-а и сигурно ще се помнят завинаги от жените на Бургас. Близо 2 часа в препълнената зала пяха, рецитираха и танцуваха любимците на поколения бургазлии. За първи път повече от 1000 жени получиха букетче фрезии пред вратите на Операта и се чувстваха специални на спектакъла "Обичам...", подарен за тях и любимите им мъже от предприемача Ваклин Стойновски.

Празникът се превърна в най-грандиозното градско мероприятие, което е провеждано някога в голямата зала на Операта. На випложите бяха забелязани омбудсманът Таньо Атанасов, зам.-кметът по културата д-р Атанас Бошев и общински съветници.

"Възможно е за политическите кръгове концерта да се възприеме като първата ми публична заявка за включване в политиката на местно ниво, но истината е, че се постарах да издигна в култ бургаската жена, надявам се, че до голяма степен успях", така Стойновски обясни пред медиите продължението на наслова в своебразно лого "Обичам Бургас " малко преди да се спуснат завесите.

Бисери от паметната вечер        

Десетте Божи заповеди за един истински бургазлия

Аз съм Бургас, град твой, да нямаш други градове,освен мене!

Не пожелавай софиянка, нито перничанка, нито каспичанка.

Почитай бургазлийките, защото тяхно е царството небесно!

Ако имаш две квартири, дай едната под наем.

Не изговаряй напразно името Йоан-Костадиново.

Не кради табелите за Созопол! Пак ще го намерят.

Не убивай морето, нито заргана му, нито паламуда му.

Уважавай гларусите, защото и ти си бил такъв.

Да славиш бургаската мускатова от понеделник до петък, но най-вече - в събота и неделя!

Во името на Бургас, и морето, и неговите трудови хора! Амин!

Една жена е бургазлийка, ако

казва "Въй ку знаиш ко пурше видяяях! Лудница!" или пък "Отивам да си напазаря!"Бургазлийка е, ако е отворена като мида, не повръща на корабче, ако й липсва копчето за изключване на звука, ако е спечелила "Сървайвър", ако е руса адреналинка, ако пее "Ах, моретооо", ако смята пристанището за романтично и ако удря солницата по масата.    

От Иван Трифонов Снимки Румен Раканов    


Прочетено: 1735 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
вечерен Бургас http://rosengeorgiev.com Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Бургас-моста Връзка Пожарната в Бургас трансвагон Великолепието на Париж от Бутик Детски къщи Teddys house pepi GRAPHILLA 2009, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development