Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

"ДЕЛА" ще бори оядените във властта



Ключови думи:
15 Март 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

От Несебър тръгва нова партия, ще я водят млади и успели хора

70 несебърлии се обединиха в Инициативен комитет за учредяване на национална партия ДЕЛА. Идеята е новата формация да обедини разочарованите от досегашното управление и да започне битка срещу корупцията. Само за седмица са събрани 1 500 подписа под девиза "Всеотдайни в делата, задружни срещу кражбата и лъжата!".

33-годишният местен бизнесмен Атанас Терзиев, е сред учредителите на партията. Той е със средно специално образование, по професия е кулинар-технолог. Семеен е, с две     деца, собственик на "Апарт хотел", той е и ръководителят на нашумелия в Несебър спортен клуб "Мото".

Парите ми в бизнеса са чисти, хотелът е в съдружие, за разлика от повечето хора в политиката от този регион, нямам криминално досие, спокойно гледам съгражданите си в очите, казва Терзиев.

- Господин Терзиев, защо Ви е партия и защо пък "ДЕЛА"?

- Защото не искаме публичност и прожектори, а да влезем в управлението, за да го променим с действие - да променим това, на което години наред сме само безучастни свидетели. Няма да се занимаваме с политика. При нас има място само за хора, които не са ангажирани политически и не са били облагодетелствани по какъвто и да било начин от властта, да са доказали себе си.

- Това все бизнесмени ли са?

- Не. Преобладават хора от бизнеса, но ще видите и други - общественици, интелектуалци.

- А бедни хора?

- Не схващам смисъла на шегата Ви, но ще отговоря с една крилата нашенска фраза: "Покажете ми един беден човек в Несебър и ще ви дам награда!"

- Към този момент в общината са оформени две враждуващи за властта групировки. Вие от кой лагер сте?

- Нямаме нищо общо нито с едните, нито с другите, както и нямаме намерение да даваме оценки на тези два полюса. Не ни интересуват.

- За да влияете на процесите трябва да имате политическо представителство във властта.

- Краткосрочните ни планове са да влезем в Общинския съвет, за да променим стила на работата и да бъдем     коректив на кметската администрация. Има много пропуски. Отвън не може всичко да се види, но е ясно, че няма амбиция сред управляващите да свършат нещо добро за хората - за тези, които ги избират.

-     Какво ще е новото в делата ви?

- Ще предложим реално изпълними проекти. Ще искаме преди всичко     контрол върху изпълнението на бюджета, в неговата финансово-разходната част. Има много приходи, ние може би сме най-богатата община в държавата. Убедени сме, че средствата не се изразходват правилно. Искаме всеки жител да получава повече блага.

- Кои са вашите най-близки съратници?

- Чавдар Александров, който е ръководителят на Сдружението за насърчаване на чуждестранните инвестиции и Аспарух Пределиев. И двамата са на по 31г. Повечето сме млади хора.

- Как ще мотивирате избирателите, разпознаваеми ли сте?

- Заради бизнеса си сме познати на по-голямата част от населението, имаме много приятели. Чавдар Александров като строителен предприемач е познат в цялата страна.     Аспарух Пределиев също има хотелски бизнес и голям кръг от поддръжници. Ние сме почтени хора и не бихме изтъргували доверието на         своите съграждани.    

От Катя Касабова Снимка Митко Димитров


Прочетено: 2160 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Театър за драма. опера и балет, Бургас Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 Мото клуб Странджа, Бръшлян Конкурс прическа Бургас 2009 полети и пристани 01 Бургас-моста Старият Бургас Момчета хотел Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development