Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Йехова зад смъртта на Сабина?



Ключови думи:
22 Февруари 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Мога да полетя, няма да падна. Това били последните думи на 18-годишната ученичка от Руската гимназия, преди да падне от 5 етаж

Семейна обремененост, нещастен инцидент или сектантски внушения са причинили смъртта на 18-годишната Сабина Дерменджиева от Средец. Това ще остане завинаги забулено в тайна. Според съдебните лекари по тялото на 18-годишната ученичка от Руската гимназия няма следи от насилие. Съдържанието на алкохол в кръвта и пък изключва версията девойката да е политнала от терасата на 5-тия етаж в пристъп на прилошаване. Аутопсията е приключила, чакат се само резултатите за наличие на дрога. Като цяло обаче случаят е приключил за разследващите органи.

На 18 февруари близки и приятели се простиха с момичето, което бе погребано в родния си град три дни след драматичните събития, отнели живота и. В понеделник съучениците и я почетоха с едноминутно мълчание преди концерта по повод празника на гимназията в дома на "ЛУКойл-Нефтохим". Трите и най-добри приятелки от училището още са в шок. Дълбока драма изживява семейството на Сабина, не по-малко страда и майката на приятеля и Маргарит /28г./ - Златка Иванова Долапчиева.

Мога да полетя, но няма да падна. Това били последните думи на Сабина, преди фаталния и сблъсък със земята. В петък, 16 февруари тя празнувала в тесен кръг новата си шофьорска книжка, черпили се със закъснение и за празника на влюбените. Гости в апартамента и на улица "Венелин" № 8 в Бургас били Маргарит и сестра му Ирина с гаджето си. Четвъртият свидетел на нелепата смърт бил 16-годишният брат на Сабина - Димитър. Двамата с кака му живеели самостоятелно поне от 2 години в апартамента, закупен от родителите им.

Прибираха се само в събота и неделя, през останалото време бяха тук самички, възрастни хора покрай тях не сме виждали, разказват съседи от жилищната кооперация. Бащата пък го видяхме за първи път, да мие кръвта от тротоара пред сградата, добавят комшиите.

Купонът бил на приключване малко след 2,30 часа сутринта, когато компанията започналаa да превърта няколко пъти една и съща песен на Орлин Горанов и Кристина Димитрова "Ти лети, лети, детски спомен жив, връщаш ни отново в този хубав свят". Никой не забелязал, че рефренът разстройва момичето, което на няколко пъти излизало на терасата и веднъж даже прекрачило парапета "на шега". Няма да падна, повтаряла Сабина. Останалите не реагирали, защото тя и друг път сядала на парапета да пуши, понякога провесвала краката си навън. Казвала, че не се страхува от високото.

Когато в 4,30 часа всички решили да си лягат, Ирина първа видяла, че Сабина я няма. Обиколила стаите, накрая погледнала и през прозореца надолу. Гледката била потресаваща. Жената не била на себе си, крещяла - "Сабина е долу".

Научихме за трагедията едва към обед, когато Ирина и Маргарит се прибраха у дома в Средец, разказва майка им Златка, която не спира да плаче. Синът и бил целия в кръв, дънките му били подгизнали на скута, където държал главата на мъртвата си приятелка и я молел да диша. "От този инцидент не е отронил нито дума, само кима с глава за да и не, не дава да изпера дънките, иска да останат така. Знам какво говорят хората - че уж се хванали за ръка и заедно скочили, че той и е повлиял, защото бил наркоман. Синът ми не е такъв, само веднъж е имал проблем с полицията, бяха ги хванали да пушат някаква трева. Казвал ми е, че е опитвал, но не е зависим", нарежда Златка.

В съседната къща до нейната живее последователка на Свидетели на Йехова. Членовете на сектата в Средец се събирали там през почивните дни. Между тях бил и бащата на Сабина - Христо. "Не искам да излиза от мен, питайте другите хора в града, но той психически нещо не бил добре. Проблем имала и майка му, бабата на момичето. От известно време живее отделно от жена си и децата си, но при йеховистите идва редовно", разказва още Златка. Често, когато приятелката на сина и идвала у тях на гости, виждала баща си в двора на съседите и се ядосвала. Най-вероятно именно участието му в сектата е принудило майката да изпрати сами двете си деца в големия град, за да не се влияят от свидетелите. Едва ли има връзка с опита и да раздели Сабина от Маргарит заради голямата им разлика, смятат местните хора. Младият мъж имал работа в Бургас и също като непълнолетната си приятелка, се прибирал в Средец само за уикенда.

Каквато и да е истината за смъртта на Сабина, от този свят си отиде едно прекрасно дете. Отличничка в Руската гимназия, отговорна, самостоятелна, учтива и невероятно добре възпитана, говорят в малкото градче седмица след нещастието. И също като близките и, не могат да повярват на случилото се.

От Севдалина ПЕНЕВА



Прочетено: 2879 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Лампа Конкурс прическа Бургас 2009 Pepi Графила 2009, Бургас Йордановден 2011, Бургас - от Тина Pepi Pepi шарено килимче Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Странджа, старите дървета
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development