Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Интервю с Ваклин Стойновски по повод подписката срещу поправка-убиец



Ключови думи:
14 Декември 2006, Четвъртък


Автор: Стоян Стефанов
Източник: вестник Фактор

Инициаторът: Да си спомним съдбата на съкратените нефтохимици!

    - Господин Стойновски,     има изказвания на определени политически кръгове, че     няма да подкрепят     инициираната от Вас подписка.         Какво е Вашето обяснение?



    - Това не е подписка     срещу закона за устройство на черноморското крайбрежие, защото ние се нуждаем от него, има нужда от регулация на строителството, за да не влизат в строителни територии защитени местности, гори, природни забележителности. Ние сме единствено срещу поправката, която касае Варна и Бургас. Мен Варна не ме вълнува, интересува ме Бургас, защото това ограничава чувствително строителните параметри вкл. и в самия град. А той не е пасище, нито ливада, а град, който се развива!



    - Нека конкретизираме още веднъж - каква е Вашата борба?



    - Да си остане проектозаконът     в първия вариент,     този който е внесен от МС.         Той беше перфектен.     Защото сега ще стане като с поправката “Ванко-1” в НК - тя беше вкарана между първото и второ четене. Видяхте резултатът.Опасяваме се, че целта е собствениците на терени в тези райони да бъдат поставени в ситуация земята им да се обезцени два до три пъти, а определени икономически кръгове да я изкупят и след две-три години да се облагодетелстват от скока на тази цена. Нещо, което виждате, че се случва с Натура-2000.



    - Но тази поправка е абсурдна, тя не може да бъде приета при гласуването в пленарна зала от депутатите.



    - Да, абсурдна е, много хора казват,     че е безсмислено да реагират по тази причина, защото нямало да мине. Аз разчитам, че ще бъда подкрепен от управниците на Бургас.     Вярвам им.



    - Но сигурно     Ви е известно, че в Общинския съвет имате     противници?



    - Аз давам аргументирани икономически заключения защо е лошо това за Бургас , готов съм     да споря, подготвен съм и затова се надявам да бъда подкрепен. За съжаление на 20 декември, когато разбрах, че ще се гласува декларацията на сесия на Общинския съвет няма да съм в България, за да дойда в залата. Затова искам отново да обясня - много бургазлии смятат, че това ще засегне само     собственици на земи и строителните фирми, които няма да направят оборот. Но ще припомня как преди години стотици нефтохимици бяха съкратени     и пострадаха не само техните семейства , а изведнъж цялата икономика на града дръпна назад -     намали се покупателната способност и инвестициите като цяло,     пострадаха всички, не само търговците и строителите. Затова моята подписка се подкрепя от тези, които разбират, че когато тук няма икономика - няма и напредък.



Какво иска Бургас



Призоваваме народните представители да упражнят правото си на законодателна инициатива и да подкрепят текст на закона,     който да предвижда:



1.Изключване на урбанизираните територии, определени     в допълнителните разпоредби от обхвата на ограниченията за зони “А” и “Б”, така както е предвидено в първоначалния вариант на закона     в     чл. 9, ал. 2

2.Създаването на текст, който да ограничава териториалния     обхват на зона “А” и зона “Б” до границата на населените места

3.Осигуряване в преходните и заключителни разпоредби на закона на текст, който да запази действието на     влезлите в сила     подробни устройствени планове и при действието на новия закон.


Прочетено: 1901 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Най-тъжната ми снимка... кафето ми Храм св.св. Кирил и Методий Светла Алёша. 9 мая 2015 года Флора Бургас 2009 Разоран двор, угар Жълтурче Републиканска след ремонта Несебър HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Алеята-Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development