Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

От лято 2007 купуваме яхти в Бургас



Ключови думи:
07 Декември 2006, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



    Уникален яхт-център строи вносителят на моторни яхти Яхтинг БГ в Бургас. Това съобщи един от собствениците на фирмата - Момчил Николов.



    Центърът се намира на входа на Бургас, до пътя за Южното Черноморие върху парцел от 9 000 кв. м, уточни Николов за Investor.bg.



    Проектът ще бъде реализиран на два етапа, като първият от тях ще приключи до 1 май 2007 г. Той ще включва шоурум с площ от 1 400 кв. м, където за откриването ще бъдат осигурени модели на марките яхти, които Яхтинг БГ внася у нас - Azimut, Atlantis, Chaparral и Bavaria, както и офис площи на две нива с разгъната застроена площ над 1 300 кв. м. Първият етап включва още сервиз за моторите Volvo Penta, ползвани от по-голямата част производители на яхти, и магазин, който ще предлага всичко необходимо за яхтинга - облекло, аксесоари, козметика за яхти.



    Заедно със закупуването на земята инвестицията на Яхтинг БГ възлиза на над 2 млн. евро, уточни Николов.



    Според него проблемът с инфраструктурата е едно от предизвикателствата пред яхтинга. По думите му положителна тенденция е фактът, че покрай общия строителен бум предприемачите започват да обръщат внимание и на този сегмент, като посочи за пример яхтеното пристанище в Свети Влас. “В процес на развитие са и други проекти за яхтени пристанища, дано скоро станат реалност”, добави Николов.



    Като друга трудност бе изтъкната липсата на традиции в страната. Пазарът на яхти в България тепърва предстои да се развива, каза Николов, защото реално частни съдове с дължина над 10 м в страната има едва от миналата година.



    Затруднения има и при зареждането на яхтите. Докато по света на пристанищата има бензинови или дизелови колонки, у нас засега зареждането се извършва с цистерни.

Курсът за управление на яхта в България е твърде труден и продължителен - отнема около 3 месеца, докато в Италия трае 2 седмици. А според Николов моторната яхта се управлява по-лесно от лек автомобил.



    Българите не знаят, че има и достъпни яхти, каквито са моторните лодки, чиито цени започват от 30 хил. долара. Цените на луксозните съдове стигат и до седемцифрени суми, като в България вече има клиенти и за тях, подчерта Николов.



    В класация на Forbes за най-скъпите яхти за 2005 г. първо място със 103 млн. долара заема Annaliesse. Яхтата е дълга 85 м, събира 36 пасажери в 18 каюти и има няколко бара, джакузи и площадка за хеликоптер.


Прочетено: 2137 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
СУЕТНОС Поглед към Бургас през залива КАРФУР зад облаците плахо наднича... Извилистая жизнь дерева Spirit of Burgas къща над р-нт полети и пристани 02 АЗ моят изгрев Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development