Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

От лято 2007 купуваме яхти в Бургас



Ключови думи:
07 Декември 2006, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



    Уникален яхт-център строи вносителят на моторни яхти Яхтинг БГ в Бургас. Това съобщи един от собствениците на фирмата - Момчил Николов.



    Центърът се намира на входа на Бургас, до пътя за Южното Черноморие върху парцел от 9 000 кв. м, уточни Николов за Investor.bg.



    Проектът ще бъде реализиран на два етапа, като първият от тях ще приключи до 1 май 2007 г. Той ще включва шоурум с площ от 1 400 кв. м, където за откриването ще бъдат осигурени модели на марките яхти, които Яхтинг БГ внася у нас - Azimut, Atlantis, Chaparral и Bavaria, както и офис площи на две нива с разгъната застроена площ над 1 300 кв. м. Първият етап включва още сервиз за моторите Volvo Penta, ползвани от по-голямата част производители на яхти, и магазин, който ще предлага всичко необходимо за яхтинга - облекло, аксесоари, козметика за яхти.



    Заедно със закупуването на земята инвестицията на Яхтинг БГ възлиза на над 2 млн. евро, уточни Николов.



    Според него проблемът с инфраструктурата е едно от предизвикателствата пред яхтинга. По думите му положителна тенденция е фактът, че покрай общия строителен бум предприемачите започват да обръщат внимание и на този сегмент, като посочи за пример яхтеното пристанище в Свети Влас. “В процес на развитие са и други проекти за яхтени пристанища, дано скоро станат реалност”, добави Николов.



    Като друга трудност бе изтъкната липсата на традиции в страната. Пазарът на яхти в България тепърва предстои да се развива, каза Николов, защото реално частни съдове с дължина над 10 м в страната има едва от миналата година.



    Затруднения има и при зареждането на яхтите. Докато по света на пристанищата има бензинови или дизелови колонки, у нас засега зареждането се извършва с цистерни.

Курсът за управление на яхта в България е твърде труден и продължителен - отнема около 3 месеца, докато в Италия трае 2 седмици. А според Николов моторната яхта се управлява по-лесно от лек автомобил.



    Българите не знаят, че има и достъпни яхти, каквито са моторните лодки, чиито цени започват от 30 хил. долара. Цените на луксозните съдове стигат и до седемцифрени суми, като в България вече има клиенти и за тях, подчерта Николов.



    В класация на Forbes за най-скъпите яхти за 2005 г. първо място със 103 млн. долара заема Annaliesse. Яхтата е дълга 85 м, събира 36 пасажери в 18 каюти и има няколко бара, джакузи и площадка за хеликоптер.


Прочетено: 2111 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Парк в Бургас, Младежки дом парцалки 3 Кой си изгуби мидите? Рози казан с тръжи красиви по всяко време Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Созопол Довиждане, лято!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development