Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

194 млн. евро за голф-игрището край Каблешково



Ключови думи:
02 Ноември 2006, Четвъртък


Автор: Севдалина Пенева
Източник: вестник Фактор

„Кабланд“ получи сертификат за първокласен инвеститор, строителните дейности започват през март

    Дружеството, което ще изгражда най-големия голф – комплекс в страната - „Кабланд“ООД, стана първокласен инвеститор. Сертификатът бе връчен на изпълнителния директор на фирмата Дарио Томалети на тържествена церемония в сградата на Българската агенция за инвестиции в столицата.



    Средствата, които ще бъдат вложени в мащабния проект край Каблешково, вече надхвърлят 194 милиона евро. Само за първата фаза от плана, която предвижда изграждане на инфраструктурата на 90 процента, е за 64 990 000 евро.



    Развлекателният голф комплекс за целогодишна експлоатация ще бъде разположен на площ от 1,918,000 м2. Целта на инвеститорите е да привлекат в България взискателни голф туристи, а игрището да бъде включено във вече утвърдени голф дестинации като Португалия и Испания, Турция и Гърция.



    Комплексът ще включва игрище за голф с 18 дупки, изградено по международни стандарти, 4/5 звезден хотел (управляван от международна верига като Мариот или Интерконтинентал),     голф академия, тенис академия, плувни басейни, вили и апартаменти за почивка и сезонен престой. Ще бъдат осигурени многобройни възможности за предоставяне на услуги и развлечения, което ще превърне Голф комплекса в Каблешково в една наистина уникална първокласна дестинация.



    Кабланд ООД     притежава 100% от земята, върху която проекта ще бъде изпълняван. Фирмата е смесено дружество между ЕнДжиБи Кънсалтинг ЕООД, които притежават 80% от Кабланд ООД и     общината на Поморие, която държи     20% от капитала.



    Проектът ще бъде осъществен на няколко етапа като се очаква цялостната реализация на инвестиционното предложение да продължи около 2 години.



    За строителството, което започва в началото на 2007г., ще бъдат ангажирани около 3000 работници и специалисти от региона на община Поморие, като се предвижда постоянният персонал в селището след изграждането му да бъде около 800 души.

Инвеститорите възнамеряват да изградят собствена инфраструктура във връзка с проекта (включително пречиствателна станция и подстанция).



    Проектът е заложен в стратегическия План за Развитие на Община Поморие 2007-2013 г. и от него се очакват сериозни инвестиции, свързани с развитието на алтернативен на морския туризъм и създаване на добър поминък на жителите на вътрешните малки общини.

Собственици на "Ен Джи Би кънсалтинг" са фамилията Галахър и Дейвид Нюман, които досега са изградили няколко голф игрища в Южна Испания.     Те са построили и супермодерното селище „Парк Валес” до Барселона, както и огромния увеселителени център „Пуерто Венеция” в Сарагоса и много други. Само в тези два проекта са вложени над 800 милиона евро.

Досега българското правителство е издало 2 сертификата за “Първи клас инвеститор” на проекти, свързани с развитието на голфа. Общият размер на инвестициите в голфа в България от началото на годината досега са над 700 млн.лв. Този вид туризъм е един от най-доходните по света, а в съчетание с благоприятния климат и минералните извори в страната ни може да се превърне в предпочитана голф дестинация на Балканите.



Прочетено: 1933 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
wood pepi Конкурс прическа Бургас 2009 Нощен Париж от Бутик Цвете Конкур глазами зрителя Хозяин причала Конкурс прическа Бургас 2009 Cupidon МОЩЕН СЕКС СТИМУЛАНТ ЗА МЪЖЕ Глухарчета -1-
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development