Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Бургас най-богатите и най-недоволните гласуваха за Волен



Ключови думи:
02 Ноември 2006, Четвъртък


Автор: Катя Касабова
Източник: вестник Фактор

Резултатът от балотажа показа опасна тенденция за БСП в предстоящия общински вот,ДПС ще иска свой кмет в Айтос, Карнобат и Сунгурларе

    Резултатите от балотажа за президент - бляскави в национален мащаб за Георги Първанов, разкриха тук опасната тенденция за БСП в предстоящите избори за кмет и общински съветници догодина.



    В Бургаска община съотношението между Първанов и Сидеров е 64% срещу 36%, точно наполовина. Анализът на този резултат сочи, че тук най-богатите и най-недоволните от собственото си положение, както и твърдо десните по убеждение хора, са дали рамо на националиста.



    “Задълбоченото проучване на случилото се в неделя, ще разкрие тревожна картина в цялата Бургаска област, която струва ми се щабът на БСП все не може да прозре”, заяви източник от средите на левицата.



    В цялата Бургаска област за настоящия президент са гласували 112 421 избиратели, а за Сидеров – 42 439. Като съотношение това означава почти 3:1. Огромната подкрепа за държавния глава е дошла от Руен, Айтос, Сунгурларе, и Карнобат, където преобладават гласоподаватели от турския етнос. В Руен вотът е тоталитарен – 98,2% за Първанов, подобно е положението и в другите три общини. За държавния глава градът и селата на община     Сунгурларе дават 84%, в Айтос – 87%, в Карнобат – 74,3%. В тези четири общини, за БСП се оформя сериозен проблем, който обаче няма да дойде от националистите, а от сегашния й партньор ДПС. При такава мобилизация, кметовете в Сунгурларе, Айтос и Карнобат може да се окажат не червени, каквито са били досега, а хора на Ахмед Доган. В най-голямото населено място в Руенско – село Люляково, кметът също е червен, идният октомври вероятността да се задържи е минимална. Причината – в тези общини     вече има образовани млади хора – членове на ДПС, които се завърнаха и настояват да получат реализация в местната власт като възнаграждение за предаността към каузата.



    Миналата събота,     в хотел “Фиеста бийч” на Слънчев бряг, централата на СДС събра областните ръководства от Бургас, Варна, Сливен, Ямбол и Добрич и даде ясни наставления: да се правят по места широки фронтове в коалиция с Атака, ГЕРБ и т.н., за да се печелят кметски места.



    “Няма да допуснем коалиране само с БСП,”, предупреди зам.националният водач Васил Камберов. Сигналите, които Сидеров даде от Международния пресцентър в неделя вечерта, бяха подобни. За първи път той каза, че е готов да заработи с всички лидери в дясно. При такова позициониране на силите положението на левицата в Бургаска община при избора на кмет, може сериозно да загрубее, смятат от СДС.     По непотвърдена още информация, областният координатор на ГЕРБ Димитър Николов вече е станал шеф за цяла Югоизточна България с благословията на Бойко Борисов. Николов се очертава като сигурен кандидат за кмет на Бургас.



    От друга страна, има богати крайморски общини в областта, където ако Атака продължи да се разраства, няма да е необходимо да се коалира с други политически сили, за да има свой кмет и мнозинство в Общинските съвети. Балотажът дава такъв пример в Созопол, където за Сидеров са дали глас 40,4%, а за Първанов     - 59,6%, в Приморско силите почти са изравнени: Сидеров – 46,5%, Първанов – 53,5%, в Несебър 62,5% са за Първанов, а 37,4% за Сидеров. Равда, Черноморец,     Ветрен, Банево, няколко средецки села изцяло са на Атака.        

Верни на Георги Първанов са останали само традиционно червените общински центрове, населени предимно с българи като     Малко Търново, Средец и Царево. В Малко Търново държавният глава се радва на 77,1%, в Средец – на 72,8%, в Царево – на 73,5%.

Неофициално от БСП признаха огорчението си от     ромския етнос, който не се е включил с очакваната активност. Оказало се, че декларираната готовност на “Евророма” и нейният водач Цветелин Кънчев да заведе масово циганите от бургаските квартали до урните, е само симулация с цел да получат паричен еквивалент за това.



    “На никого от ромите не сме дали и лев, просто не се налагаше да се трошат пари предвид голямата преднина на нашата президентска двойка”, довери източник от областния щаб на БСП. Това обаче било проверка доколко     може да се разчита на тарторите на този етнос, които доказали, че работят само срещу пари.


Прочетено: 2106 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
бургаска среща Три девойки ученички Приятели Ловец, авджия Тройна дъга над Бургас Списание Влъхвите Az sym ot Burgas ЛОНДОН  Eroapteka Бургас., ФЛОРА 2008 камини
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development