Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Хотели в Слънчев бряг в Топ 100 на света



Ключови думи:
26 Октомври 2006, Четвъртък


Автор: Румяна Емануилиду
Източник: вестник Фактор

Вече не сме курорт за бедни, казва управителят на „Елиттур“ Христо Колев, генерален представител на “Томас Кук” за България

    “Най-големият черноморски курорт постепенно се отърсва от имиджа си на място за социално слаби и пенсионери”, каза Христо Колев - управител на “Елиттур” ООД – генерален представител на “Томас Кук” за България. Колев прогнозира, че Слънчев бряг дори ще изпревари в това отношение Златни пясъци, където голяма част от хотелите не е.са обновени.



    Базата в “Слънчев бряг-Изток” е почти изградена. След завършването на последния хотел, който се изгражда на мястото на старото Лятно кино, в централната част на комплекса няма да има друго ново строителство.



    От 2003 г. в “Томас Кук” няма рекламации заради незавършено строителство. Проблем според туроператора остават кратките и тесни алеи в комплексите, които ограничават достъпа на автобуси до хотелите.



    “Елиттур” ООД отчете 14 % ръст на туристите от изминалия сезон в сравнение с 2005 г. “Въпреки страховете и негативните прогнози на някои хора, ние отчитаме още един успешен туристически сезон”, каза управителят на дружеството Христо Колев на пресконференция в Несебър.



    Освен водещия пазар Германия, където ръстът е 10 %, бързо се развива от 2000 г. насам пазарът в Холандия /43 % ръст в сравнение с миналата година/, Франция – 9 % ръст, Белгия и други държави.



    С изграждането на новите хотели се увеличи базата и влязоха големите английски туроператори.     При тях “Томас Кук” отчита 8 % ръст.



    За втора поредна година той посреща и датски туристи и увеличението в сравнение с 2005 г. при тях е 69 %.



    Туроператорът отчита и успешното завръщане на туристи от бившите социалистически страни – Унгария /265 % ръст/, Полша /270 %/ и Словения /79 %/.



    Общо 209 284 туристи е обслужил “Елиттур” ООД , броят на т.нар. туродни е близо 2,5 млн. Оборотът от хотелските услуги е 60 млн евро, а от допълнителните услуги /трансфери по посрещането и изпращането на туристите, екскурзии и културно-исторически опознавателни маршрути/ – 6,5 млн евро. Данните са от цялото Черноморие. Към тях се прибавят обслужените 983 полета от летище Варна и 1 178     полета от летището в Бургас.



    По данни към 23 октомври за сезон-2007 “Томас Кук” е записал 14 265 туристи, което е 14 % увеличение спрямо същия период на предходната година. Прогнозите като цяло за сезона трябва да се считат за приблизителни, тъй като големите туроператори, сред които и “Томас Кук”, излизат на пазара с новите си проспекти на 1 ноември.



    “Добра новина е, че успоредно с непрекъснато нарастващия брой туристи се увеличават и наградите за качество на българския туристически продукт”, подчерта Христо Колев.

На 5 октомври във Франкфурт, когато се представят проектите за сезон- 2007 г., четири български хотела ще получат пет престижни награди – резултат от анкети с туристи. Това са клуб-хотел “Бор” в Слънчев бряг – награда на “Холидей Чек” - Швейцария за класиране в първите 99 хотела от общо 62 000 и трета поредна награда “Промо” за класиране в Топ 100.

Хотел “Ривиера Бийч” в Златни пясъци за втора година е сред първите 10 “Промо” на “Томас Кук”. Тези награди на хотела са предхождани от още три награди “Промо” за класиране в първите 100.



    “Марина Роял Палас” в Дюни и “Иберостар Сани бийч” в Слънчев бряг за втора поредна година са в Топ 100 на най-добрите.



Прочетено: 2418 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Първа копка моите цветя флора 2008 Художник В парка Най-тъжната ми снимка... витраж1 европейка Бургас-моста Рибарският пристан в Созопол БГ СМЕШКИ Старото пристанище
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development