Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Л.Пантелеев: Очаквам сривове в електроснабдяването на областта



Ключови думи:
26 Октомври 2006, Четвъртък


Автор: Румяна Емануилиду
Източник: вестник Фактор



EVN в България не се справя с работата си и работи във вреда на потребителите,     общините и фирмите, смята областният управител



“Новата управленска структура на EVN, която включва изграждането на пилотен клиентски център в Поморие, е неприемлива и несъобразена с досега съществуващите практики”, обяви областният управител на Бургас Любомир Пантелеев.



Според него опитите за централизация и свръхбюрократизация на управлението на електроразпределителното дружество са дълбоко погрешни.



“Изтеглянето на всички управленски дейности в Стара Загора, а оттам и в Пловдив, наред с останалите промени, несъмнено в недалечно бъдеще ще доведат до сериозни сривове в електроснабдяването на областта”, допълни областният управител.



Любомир Пантелеев изрази личното си мнение, че сегашното ръководство на EVN в България не се справя с работата си и работи във вреда на потребителите, в това число на общините и фирмите. Във връзка с констатираното надписване на сметки той смята, че дружеството е превишило правата си и действа безцеремонно срещу интереса на потребителите. Ето защо проверките на Министерство на енергетиката, Комисията по енергийно и водно регулиране и на всички компетентни органи трябва да се доведат докрай, смята той.



Преди няколко дни Пантелеев поиска от председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ Константин Шушулов незабавна комплексна проверка на дейността на електроразпределителното дружество EVN специално на територията на Бургаска област. Той изпрати писмо до ДКЕВР, в което мотивира искането си. То е на основание правомощията му по чл. 31, ал. 1, т. 4 от Закона за администрацията и е породено от жалбите на засегнати граждани за допуснати нарушения при отчитане сметките за ток. Копие от писмото е изпратено и до директора на Регионална дирекция на Комисията за защита на потребителите.

Пантелеев настоява още да се огласи приватизационният договор на EVN час по- скоро, за да стане ясно дали има инвестиционна програма, какви са способите     за контрол и др.



Проверката, която EVN извърши по жалбите за превишаване на сметките констатира, че единствено в бургаския квартал “Долно Езерово” има грешки при фактурирането на сметките за ток. Други нередности са открити в още 16 села в Ямболско. От компания обясниха, че тъй като сметките за август не са били отчетени, през септември е фактурирана изразходваната енергия за двата месеца наведнъж. Освен това в сметките не са включени евтините 75 киловат часа ток заради проблем със софтуера. Грешката ще бъде отстранена и хората от 17-те села ще бъдат компенсирани. На тези клиенти дружеството ще върне по 5,70 лева, уточниха от EVN – България Електроразпределение АД.



“Не знам дали проверката на енергоразпределителното дружество е реална. Факт е, че всеки ден пристигат десетки жалби на хора, платили високи сметки за ток”, коментира шефката на клуба на юриста към ГЕРБ Златина Дукова.



В края на миналата седмица ГЕРБ отвори приемна за жалби срещу скъпия ток. Юристите събират жалбите и ще внасят молби до съответните подразделения.

От EVN предвиждат да въведат 6-месечно или 12-месечно отчитане на сметките с годишно изравняване.



Прочетено: 1847 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени Бургас, ФЛОРА 2008 централна градска тоалетна Поглед от дрон обход в търсене на храна Бургас., ФЛОРА 2008 Списание Влъхвите Рибарското селище край Бургас Рибарският пристан в Созопол Парк в Бургас, Младежки дом ИЗКУПУВАМЕ Фирми : ЕООД, ООД, АД, ЕАД със Задължения + Освобождаваме от Солидарната Отговорност... Ремонт носачи Казанлък
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development