Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бизнесмен прави приказна детска градина в Маринка



Ключови думи:
26 Октомври 2006, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Така изглежда сградата, в която се помещават основното училище и детската градина в Маринка, интериорът     й ще бъде обновен след седмица



Досега     жестовете бяха все за социалнослаби и в големия град, Стойновски е първият, който се сети за селото, казват родителите и кметът



От Иван Трифонов

Снимка Митко Димитров
   



26 малчугани от детската градина „Пролетна дъга“ в село     Маринка ще     влязат на 1 ноември в своя дом, който ще заприлича на приказна къща. Причината - инвеститорът     в първия за страната небостъргач Ваклин Стойновски откликна на молбата за помощ на родители и възпитатели и пое разходите за освежаването на помещенията, подмяната на мебелите в салона за игра     и оборудването на занималнята     с играчки и помагала. Ремонтът ще отнеме по-малко от седмица и няма да     наруши обичайните занятия на обитателите, нито пък следобедния им сън.

        „От общината отпуснаха     средства за ремонт в кухненския блок и офисните помещения, но за холните части, където малките прекарват     по-голямата част от времето, парите не достигнаха, затова сме благодарни на г-н Стойновски, че обърна веднага внимание на родителите. Предадоха ми, че изобщо не се подвоумил и не се е пазарил за стойността на помощта, което му прави чест. Обикновено при спомоществователства от този род     разговорите са съпроводени с доста унижения от страна на молителя, знам го от опит “, заяви кметът на Маринка Атанас Петров. Инициативата     била на родителите.

„Прави ми впечатление, че повечето благотворителни жестове от страна на бургаския бизнес са насочени към децата в неравностойно положение – сирачета и такива, които са от бедни семейства. А за масовите социални заведения, каквито са детските градини и училищата, не се обръща внимание – там прекарват по-голямата част от времето си нашите деца и е добре заможните хора с потребност да помагат да погледнат към     условията в тях. Похвално е, че един богат човек – г-н Стойновски се е насочил към малко съставно селище от общината, а не търси само силноосветения от медиите областен център, за да направи своя акт на човеколюбие“, каза Веса Михайлова от Маринка – майка на тригодишно момиченце.

За предприемача Ваклин Стойновски, който освен че концесионира бургаския плаж, има широка търговска и производствена дейност, а от около година развива и строителен бизнес на територията на Бургас, се оказа, че     е изградил собствена философия за този род жестове.    

“ В случая с Маринка не съм търсил съзнателно съвпадение с Деня на народните будители, но винаги съм смятал, че ние, представителите на строителния бранш, само     можем да вземем пример от възрожденците ни. Опитвам се да възпитавам в себе си потребност да оставя нещо добро за хората от тази община, защото живея и развивам дейност тук, не е морално цялата печалба от което и да е крупно начинание да бъде инвестирана в следващ проект или похарчена за скъпоструващи вещи и лични недвижими имоти, мисля че това е верният път и за останалите представители на едрия и средния бизнес тук, ще се радвам, ако от конкуренцията разберат моето послание и ме последват, тук има достатъчно проспериращи като мен бизнесмени-строители, ако всички следваме     това правило – ще заживеем в една цивилизована, социалносправедлива и спокойна община“ “, мотивира своята лепта Стойновски. В началото на учебната година той спонсорира ремонта на спортната площадка в най-голямото бургаско училище „Бр.Миладинови“, за което го похвалиха от ръководството. За по-голямата част от благодеянията му обаче той самият отбягва да дава гласност, за да не се отчете като проява на нескромност.    

„Аз на първо място съм родител и се вълнувам най-много, когато видя моите деца доволни и щастливи. Затова ще посетя новите ми приятели в Маринка – да се порадвам на придобивките им с тях“, заключи бизнесменът по телефона от Дубай, където втора седмица води преговори с партньори, ангажирани с високотехнологичния проект по изграждане на небостъргача.



Прочетено: 1887 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Бул Христо Ботев в Бургас Флора Бургас 2009 pepi следобедно спокойствие -1- Южен парк Пристанище Созопол Лилиум камини жълто и сиво 2 Казанчето, Странджа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development