Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кампания със самочувствие, но не със самоувереност



Ключови думи:
19 Октомври 2006, Четвъртък


Автор: Иван Трифонов
Източник: вестник Фактор



Снимки: Митко Димитров и Тодор Ставрев



Вицепрезидентът разгледа с интерес производството в завода за пластмасови изделия в Средец. Зад него са областният управител Любомир Пантелеев/вляво/ и кметът Тодор Пройков



        Тази кампания за президент се различава от предишната по това, че тогава Георги Първанов беше сочен като аутсайдер, а на тази като безспорен фаворит. Това обаче не успокои както Инициативния комитет, така и предизборния щаб. Кампанията протече спокойно, интелигентно и без излишно напрежение, смятам че с доста сериозен ефект. Това отчете председателят на Инициативния комитет за Бургас драматургът Недялко Йорданов вчера. До него, в конферентната зала на интерхотел “България” се наредиха известни общественици, членове на щаба и коалиционни партньори.



        За първи път, поетът Недялко Йорданов, който е сред близките хора на президента, разкри, че Първанов дълго се колебал върху логото на тази предизборна кампания. Накрая се спрял на дългото изречение     “Президентът на всички българи”.



        “Мисля, че тази позиция е печелившата, защото тя не противопоставя едни български граждани на други – нито по политически причини, нито по етническа линия. Беронов заяви, че ще бъде десен президент – т.е. няма да е държавният глава на лявомислещите българи, да не говорим за Волен Сидеров, който ни противопоставя едни на други. Но тази позиция на Първанов не е предизборна, той я показва вече пет години. Дори и само с подкрепата му на тройната коалиция след парламентарните избори, защото иначе ни чакаха избори до дупка и     не се знаеше дали изобщо щяхме да влезем в Европа. Това беше подердият мъдър ход на Георги Първанов”, заключи поетът.



        Той и колегите му в Инициативния комитет окачествиха капанията като премерено емоционална, защото никъде Първанов не повторил едни и същи фрази, винаги намирал начин да говори увлекателно и скромно.



        “Това той изискваше и от щаба, от хората които го подкрепят – да не се поддават на компромати и с отговори на предизвикателствата. Това беше кампания със самочувствие, но не със самоувереност”, обобщиха във финала от щаба и обществения комитет.



        В сряда вицепрезидентът Ангел Марин заяви пред обществеността в Средец , че очаква победа още на първи тур и не смята, че ще има изненади при евентуален балотаж.



    “Ние изпълняваме своя дълг, но какво ще се случи като резултат от тези избори, ще каже народът. Вълнуват ме хората, избирателите, искам с тях да разговарям – те да ме чуят, аз да ги чуя”, каза простичко и ясно подгласникът на Георги Първанов. Той     добави още, че не е в стила му да коментира опонентите си и че всеки от тях има своя шанс и правото да го реализира.





        Водещите фигури в Инициативния комитет – драматургът Недялко Йорданов и меценатът Руси Куртлаков имат нагласата изборите да приключат още с първия тур



Прочетено: 1846 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Аз И Брат ми  с децата . Александропулис, юни.2007 парцалки 3 Компасът на ул. Театър за драма. опера и балет, Бургас. Флора Бургас 2009 Лалета Конникът в парк АЗ ПЕПИТА Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development