Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Стефан НИКОЛОВ: След делото за хотел “Лилия” ще съдя Инджови



Ключови думи:
05 Октомври 2006, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Семейството петни името ми с неверни публични твърдения, казва инвеститорът от “ГИР-2”, който ще строи новия ГУМ

Интервю на Иван ТРИФОНОВ

Снимка Митко ДИМИТРОВ




Семейството петни името ми с неверни     публични твърдения, казва инвеститорът от “ГИР-2”, който ще строи новия ГУМ



        38-годишният бизнесмен Стефан Николов е собственик на мелница, зърнобаза, два свинекомплекса, винзавод.     Работи и живее в района на Нова Загора, откъдето е съпругата му. Има две деца – на 6 г. и на осем месеца.     Крупният предприемач е бургазлия, завършил е математическата гимназия. Работил е и е трупал бизнесопит в Германия и Гърция.



        Той е един от основните инициатори за построяването на модерния търговски център върху руините на бургаския ГУМ. Името му обаче се забърка тези дни в медиен скандал около съмнителна сделка с хотел в Слънчев бряг, където     се спрегна и известната бургаска фамилия – Мария и Тодор Инджови.






        - Г-н Николов, каква е истината около драмата с хотел “Лилия” в Слънчев бряг?        

        - Аз не съм човек, който ще излезе извън фактологията. Целта на моите опоненти - сем.Инджови,     е с неточни твърдения да хвърлят сянка върху     доброто ми име.     Затова искам да внеса яснота в хронология: Тодор Инджов купува този хотел в Слънчев бряг чрез своята фирма “Бумеранг” през 2000г., след което на 15 май 2001г. го препродава на фирма “Крисман”,     представлявана от Марияна Маринова, жителка на град Стара Загора. Маринова се занимава с производство и покупко-продажба на зърнени култури. Непосредствено след това Инджов се отказва от подписа в пълномощното, с което негов пълномощник сключва сделката и обжалва легитимността на нотариалния акт.

        - Къде е Вашата роля в този каламбур?

        - Никъде. Аз се включих на един далеч по-късен етап във всичко това, три години по-късно. Като подпомагаща страна в съдебния спор.

        - Толкова ли е скъпоценен този туристически обект?

        - Става въпрос за една двуетажна панелна постройка, в доста окаяно състояние, без сериозна финансова стойност, бих казал без никаква. Той и към момента не е добре поддържан.

        - Защо     Ви е да се намесвате тогава?

        - Защото ми се наложи да го купя по стандартна търговска практика. На 21.07.2004-а     купих хотела от Маринова по повод възникнало задължение на фирмата й към мен във връзка с нереализирани доставки на пшеница. За да обезпечи моите вземания, тя ми предложи да прехвърли на мое име като гаранция собствения си недвижим имот в Слънчев бряг.

        - Вие видяхте ли нейните документи за собственост? Нещо в изрядността им не Ви ли усъмни?

        - Видях нотариалния акт и на неговата база аз станах законен собственик. Друг е въпросът, че и към момента на продажбата, и към настоящия момент владението на хотела продължава да се осъществява от Тодор Инджов и съпругата му Мария Инджова, което е най-странното в ситуацията. От 2001-а текат тези безкрайни дела. Аз се включих като страна помагач в делото пред Апелативния съд преди година. Магистратите излязоха с решение в наша полза. Бих искал да се знае, че от датата на придобиване на собствеността аз не съм правил никакви постъпки да вляза във владение, защото нямам никакви аспирации към туристическия бизнес. Единствената причина хотелът да се води на мое име е, че представлява обезпечение на задължението на Маринова към мен. Нашата уговорка през цялото време е била, че когато тя се издължи, аз ще върна собствеността й. Разбирам притесненията й като заинтересован кредитор. Маринова и съпругът й имат обща фирма, познавам ги от години, те са лоялни мои доставчици и партньори. Проблемите ни възникнаха през 2004-а, когато тя изпадна в затруднение. От разговорите ми с тях тогава разбрах, че то идва именно от тази сделка с хотела. Маринова каза, че е платила 400 хил.лв. на г-н Инджов и трета година не може да възстанови част от средствата си. Затова се запознах с предмета на делото, както и с други типични за г-н Инджов случаи, аналогични на този. Това не е първата му сделка, в която той продава нещо, след това се отказва от подписа си и влиза в безконечни дела без да освобождава имота, който е продал и за който е получил пари. Ако е необходимо, ще представя и документи за тези мои твърдения, които не са тайна за определен кръг служебни лица.

        - Не допускам, че ако нещата стоят по този неприятен начин, сем.Инджови ще търси публичност на съдебния спор.

        - Реакцията им е обяснима, защото те изгубиха делото на въззивната инстанция Апелативен съд. И го изгубиха по простата причина, че за първи път в това производство беше поискано и одобрено назначаването на експерти-графолози, които да не са жители на Бургас, а от националната     камара и военизирания институт към МВР – корифеи в тази област.

        - Защо се е наложило     да се прибягва до такива специалисти?

        - По малка случайност на предните заседания вещите лица се оказваха бивши колеги и познати на г-н Инджов от времето, когато е работел в полицията. Доказа се, че при сделката пред пазарджишкия нотариус положените подписи в пълномощното са на лицето Тодор Инджов. Затова е неморално да се хвърлят упреци към цялата правна система при условие, че резултатите от експертизите са основното доказателство в производства по установителни искове.                                                    

        - Г-н Инджов признава ли, че е получил 400-е хиляди лв.?

        - Той твърди, че не ги е получил, но от подписите в разписните документи за получени пари това се потвърждава. Аз не съм присъствал на тази сделка и не желая да влизам в детайлите й,     както и не желая тя да се свързва с моето име, че съм купувал хотел с фалшиво пълномощно, още по-неприятното – че се опитвам да го открадна! Обидно ми е, защото едва ли някой щеше да се заинтересува от този казус, ако моето име не беше включено в него.

        - Защо срещу Вас е образувано наказателно производство във връзка с този случай?

        - След като закупих хотела, през 2005-а г., ми се обади г-н Димитър Янков – председателят на Общинския съвет в Несебър. Той е собственик на съседния хотел - “Хризантема”, помоли ме да дам съгласие пред службата по незаконно строителство в общината за премахването на грозна пристройка тип “навес”, която е незаконно изградена. Дадох писмено съгласие в качеството си на собственик на хотела по документи и изрично уточних, че това съгласие е във връзка с установена нередност. Този навес е бил вдигнат върху земята, която принадлежи на хотел “Хризантема”. Това е установено и извършено от компетентните органи по незаконно строителство на община Несебър, дори не съм присъствал по време на премахването, не зная къде е бил разположен навесът.Моето съгласие даже и не беше необходимо, защото компетентните органи можеха     и да се самосезират.

        - За какво Ви разследват?

        - За самоуправни действия по отношение на въпросния навес, по жалба на г-н Инджов пред районна прокуратура-Несебър. Изяснил съм, че няма престъпен състав, обжалвам     постановлението за образуването му пред Апелативна прокуратура и разчитам на професионализма и непредубедеността на магистратите – за да спрат нападките в несъществуващи връзки и контакти. Сигурен съм, че всичко ще си дойде на мятото. Давам тези подробни обяснения пред вашите читатели, за да е ясно, че става въпрос за обикновен спор от гражданско-правен характер, в който е непочтено да се използват органите на прокуратурата за разрешаването му.     Считам, че е уронен моят авторитет, доброто име на инвеститора “ГИР-2”, където съм съдружник, както и на самия проект като цяло, а той ни отнема много усилия и средства.     Искаме новият търговски център да зарадва по-скоро гражданите на Бургас, които проявиха голямо търпение през годините да се случи най-доброто за тях, както и толерантност от нашето известно забавяне, което пък е следствие от споровете ни с опонентите за този мащабен     обект. До края на 2008-а МОЛ ще има. През октомври работата по изкопните и укрепителни дейности ще започне, в началото на месеца ще получим разрешителните от нашите проектанти, които се занимават с техническото довършване на концептуалния модел на американската “Ла Гуарда”. След приключване на унизителния процес за хотел “Лилия” в Слънчев бряг     ще заведа съдебни дела и ще искам обезщетение за пропуснати ползи. Нямах намерение да го правя, но смятам, че не бива до безкрайност да отговарям на лошото с добро.



Прочетено: 4089 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи Конкурс прическа Бургас 2009 моите цветя Бургас БСУ Община Бургас това си е моята приятелка Международен Семинар на фризьорите София Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Пролет преди листата Над Община Бургас Бургас., ФЛОРА 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development