Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Божура се превръща в рай за туризма



Ключови думи:
28 Септември 2006, Четвъртък


Автор: Борислава ГЕОРГИЕВА
Източник: вестник Фактор

Бизнесмени оживяват района, Манев инвестира в местността в сърцето на Странджа

Предвижда се подобни уютни хижи да развият туризма в Странджа и да превърнат Божура в привлекателен център за любителите на планината.

Туристическият комплекс разполага с два ресторанта и 80 места за нощувка.

Новата хижа бе осветена от отец Захарий.




        Средец се превръща в рай за туризма, след като бизнесмени оживяват местността Божура в сърцето на Странджа. Хитът сред ловджии, планинари и туристи вече е новата хижа Божура, която бе открита преди броени дни. С този туристическия комплекс местните хора се надяват да привлекат интереса на жителите на големите градове, които през уикенда да могат да отдъхват сред природата само на 40 км от Бургас. Това е надеждата за развитието на района, който с течение на годините се оказа позабравен.



        Хижа Божура е инвестиция на бургаския бизнесмен и     общински съветник Георги Манев. Уютната сграда е пострена със съдействието на двама кметове на Средец – Тодор Пройков и педшественика му Ненчо Ненчев, който в момента е председател на дружество „Алеко“. И двамата са имали за цел Божура да бъде оживен, да стане перлата в Странджа и център на туризма.



        На мястото на сегашната хижа доскоро е имало стара, почти съборена база, крайно непривлекателна за ловци и туристи. Години наред местните хора са правили опити сградата да бъде подновена.



        „Това е една много интересна местност, затова реших да инвестирам в този край. Природата тук е хубава. Смятам, че тази хижа ще даде възможност на бургазлии да усетят духа на планината, да прекарат спокоен уикенд извън ежедневието в големия град. Искам да покажа на хората, че не е нужно да ходят на планина далеч, защото си имаме прекрасни природни дадености“,     каза Георги Манев. С тази инвестиция той ще подпомогне не само развитието на туризма в региона, но и ще създаде нови работни места в общината. Новият обект ще зарежда със стока от местни търговци, което допълнително ще подпомогне бизнеса тук. „Всички смятаха този край за западнал. Иска ми се да покажа, че си заслужава да се инвестира тук. Надявам се и други хора да направят нещо за развитието на района, като целта е жителите на големите градове да се чувствам уютно при нас“, добави Манев.



        Хижа Божура разполага с 80 легла и 2 ресторанта. Амбициите са тя да се превърне в СПА – център с басейн. Максималната цена на нощувката е 100 лева за луксозен апартамент, а двойна стая струва 40 лева.





Кметът на Средец Тодор Пройков и предшественикът му Ненчо Ненчев прерязоха лентата на новата хижа Божура, чийто инвеститор е бургаският общински съветник Георги Манев



снимки: Станислав ЯРМИН


Прочетено: 8152 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол вечерен Бургас kupi dari Черноморец Бургас ll Конкурс прическа Бургас 2009 5 Аз и моя първи  братовчед Росен Театър за драма. опера и балет, Бургас Попрошайка воробей pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development