Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Близо половината земи “горят" по Натура-2000



Ключови думи:
21 Септември 2006, Четвъртък


Автор: Катя Касабова
Източник: вестник Фактор



        39% от територията на     Бургаска област ще се превърне в защитена зона, върху която няма да се строи. Така собствениците на земи край морето трябва да се простят с очакванията, че “златоносните им мини" ще донесат големи печалби, изход няма, вече е късно да се освободят от парцелите.     Проектът на Европейския съюз за България влиза в сила веднага след като станем част от обединения континент.



        Правителството на Европа настоява час по-скоро да представим списъка     с българските места, които са включени в     мрежата от защитени зони "НАТУРА 2000", у нас те трябва да покриват по последни данни     приблизително 20,8 % от         територията,     за Бургаска област този процент е сравнително     висок - 39%, алармираха от ГЕРБ, позовавайки се на данни от неправителствената организация “Зелени Балкани".



        Министерството на околната среда и водите трябва да проведе по-мащабна информационна кампания за запознаване на населението, както с целите на проекта, така и с критериите за определяне на границите на     всяка защитена зона, защото се засягат много собственици на имоти, които трябва да бъдат обезщетени за наложените забрани и ограничения в тяхните земи,, заяви координаторът на ГЕРБ-Бургас Димитър Николов.



        За този проект в момента единствената информация е в интернет сайта www.natura2000bg.org и в регионалните инспекции по околна среда, но и там     са налице     много неясноти, предупреди Николов.



        Още за проблема, който предстои     четете в интервю     в следващия брой.



Прочетено: 1559 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
успях! Алекс Конкур глазами зрителя късче от Морската градина Бургас-моста Професионални Кокили!!! До другото лято pepi Рибарското селище привечер Аз
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development