Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кумец на Батков иска парче от бургаския бизнес



Ключови думи:
14 Септември 2006, Четвъртък


Автор: Катя Касабова
Източник: вестник Фактор

За начало футболният мениджър Петьо Заберски ще разчиства улиците от бракувани коли

Преди седмица Заберски и кръстникът му - босът на ПФК”Левски” Тодор Батков/вляво/ бяха засечени от екипа ни в кафе “Силвър” срещу общината. Разбра се, че очакват среща с кметската управа.



    Столичният бизнесмен Петьо Заберски – бивш национален състезател по борба, настоящ футболен мениджър и близък човек на адвокат Тодор Батков, смята да се установи трайно в бизнессредите на Бургас. Като начало той е предложил на кметството паяк, който да разчисти старите безстопанствени коли от уличните платна, тротоарите и подблоковите пространства.

Условията за пребиваване на новия паяк в града обаче     са неясни, защото общината ползва услугите на местна фирма, разполагаща с такива машини.



    “Когато почне разчистването, ще разберете, че вършим работата качествено”, каза съдружникът на софийския бос -     Димитър Андреев     от регистрираното в края на август ООД - “Старт транс”. То е с предмет на дейност товарен автомобилен транспорт и е със седалище в ж.к.”М.рудник”, ул.”Георги Бенковски”№14, където е къщата на Андреев. На този адрес в информационната система “Дакси” фигурира и друга фирма със същото име - “Старт транс”, но тя е ЕТ и е собственост на самия Андреев. Съседите му в комплекса го познават като бос на кварталната дискотека “Флирт”.



    Бургаският бизнесмен потвърди пред “Фактор”, че паякът бил обща собственост     със Заберски и че досега е работил на територията на община Созопол.

   

    “Има хиляди изоставени соцвозила, точният им брой можем да кажем едва след 1 октомври, когато изтича срокът за пререгистрация. Събирането и изхвърлянето им ще бъде внемено като отговорност на общината”, заяви Йонко Тончев – бургаският началник на КАТ. Той обаче не се нае да коментира каква такса за изнасянето на автомобил ще бъде въведена, кой ще регламентира цената, както и от чий джоб ще излязат парите за възнаграждение на “чистачите”. Голяма част от старите коли, които задръстват града, са изоставени от възрастни хора, които нямат средства.



    Засега информацията по проблема е повече от оскъдна.     От Окръжната     полицейска дирекция     припомнят, че тези, които имат намерение да спрат от движение превозното си средство или нямат финансови възможности да подменят табелите, са длъжни да представят регистрационния талон в КАТ. Спирането от движение е безплатно, след попълване на заявление по образец.

Ако няма да използвате повече автомобила си поради пределна амортизация, той трябва да бъде свален от отчет, т.е. да бъде бракуван.     За целта е нужно да се върнат старите регистрационни табели и талона. Дотук процедурата е безплатна. Какво става оттам нататък с ръждясалата пред блока трошка обаче е пълна мъгла.



    “Нямам намерение да разяснявам как и какво ще чистя”, заяви Заберски в телефонен разговор с наш репортер. Но беше любезен да поясни, че има намерение да развива дейност на наша територия. Според запознати, той имал интереси в стопанисването на питейни заведения.



    “Петьо не е случаен човек в бизнеса и спорта, не бива да му се пречи, ако иска да стъпи в Бургас – напротив, ако е решил да инвестира, добре е да не го спъваме,     негов кръстник е не кой да е, а самият Тодор Батков”, застъпи се за някогашния състезател по борба и спускане с шейни общинският съветник Христо Порточанов в телефонен разговор от чужбина.



    Съдружници на столичанина Заберски в новия паяк са още     Янко Новаков /36г./ и Димитър Маринов /39г./ Четиримата с Андреев държат по 25%.     Заберски развива мащабна търговия с алкохолни напитки и ресторантьорство. Корените му са от известния средецки род Заберски. Той е съпредседател на Комисията по параолимпийски спортове към БОК. Отскоро се занимава с агентиране на футболисти. В спортните среди на града се заговори, че идването му тук може да е свързано и с развитието на градския футболен отбор “Черноморец-Бургас”.



Прочетено: 5578 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Фонтанът на бургаска среща Конкурс прическа Бургас 2009 Жълтурче Площад Тройката, Бургас От моста в Слънчев Бряг Pepi Spirit of Burgas Труженики моря Първа копка Долно Езерово
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development