Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Раздават екскурзии до Испания за балъци



Ключови думи:
07 Септември 2006, Четвъртък


Автор: Илонка ИВАНОВА
Източник: вестник Фактор

Жители на "Меден рудник" залети с писма, че печелят 60 хиляди лева, ако платят 500

    Стотици жители на ж.к. “Меден рудник” получили писма с едно и също съдържание. Случайно разбрах, че и съседката ми има такова, а тя пък ми каза, че майка й също получила, каза Ирина Тодорова от бл. 416. Съдържанието на писмото било окриляващо и предизвикващо радост     “Фирма “Акра-слимс- интернешанъл”ООД Ви уведомява, че Вие сте щастливецът, който беше изтеглен на нашата лотария. Вие печелите 60 хиляди лева/подобна печалба се споменава и в националната томбола на Рийдърс Дайджест/, но заедно с това и екскурзия до Испания. Честито. За да получите наградата си, попълнете данните     в листовката”, пише в щастливото съобщение.



    Листовката пък изисквала всички лични данни на хората от цялото семейство, възраст, образование, работа, доходи...Някои от адресатите повярвали на уловката и чинно изпратили до фирмата всичко, поискано от тях. Веднага в пощенските им кутии се появило второ писмо. “Вие можете да заминете с цялото си семейство на екскурзията до Испания, където ще ви бъде връчена голямата награда от 60 хиляди лева. За целта трябва да ни изпратите 500 лева за оформяне на документите по пътуването и необходимите пътни такси”.



        При цялата нелепост на ситуацията имало хора, които се хванали втори път на въдицата и изпратили парите. Все пак колко са 500 лева при възможността да спечелиш 60 хиляди и безплатна екскурзия в Испания”.



    Пишете във “Фактор”, защото още сума ти народ ще изгори, призова Ирина Тодорова. Откакто са изпратени парите, от фирмата не доши повече никакви писма.



    “Не разбирам как може да има толкова наивни хора”, - ядосва се Ирина. Аз веднага забелязах в моето писмо, че фирмата не е дала нито адрес, нито телефони за връзка. В началото имаше един телефонен номер, но когато звъннах, ми казаха да изчакам до второто писмо. В момента номера не може да бъде избран...Даже нямаше и банкова сметка, в която да се внасят парите, а трябваше да се изпращат до пощенска кутия в Централна поща в София.”



    Проверка на “Фактор” в АПИС пък установи, че такава фирма изобщо не съществува.

Измамите по пощата не са от днес и от вчера. Непрекъснато “предприемчиви” граждани измислят уловки за балъци. Само преди година подобна фирма се шеташе в Бургас, като предлагаше работа в чужбина.     Там схемата беше друга. Измамниците бяха наели офис и записваха мераклиите за доходна работа. Таксата за придвижване на документите беше само сто лева и сума ти безработни, жадни за доходна работа извън страната внесоха по стотачка с надеждата, че ще си намерят нещо добре платено, което ще реши всичките им финансови проблеми. Естествено “фирмата” събра парите на измамените камилчета, затвори офиса и изчезна в неизвестна посока. Ужилените хукнаха да се жалят в полицията, но късно....



    Пак миналата година варненска фирма пък         примамливо обещаваше високо заплатена надомна работа. Кандидатите трябваше да сглобяват химикалки по домовете си, или да сгъват пликове. Уловката там беше, че трябва да внесат депозит, за да получат частите за химикалките. Но не получиха нито части, нито пък някой им върна парите.



Прочетено: 1818 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi аз Богориди, Бургас pepi Созопол Първа пролет наближава, кокичета в двора Колоски на белом фоне Конкурс прическа Бургас 2009  Eroapteka Жреци на музите 2009 Рибарското селище привечер Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development