Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Църква прибира наем за чужд имот в Бургас



17 Октомври 2004, Неделя


Автор: Burgas Info



Храмът събира незаконно пари за най-големия централен паркинг в града, установи проверка на Сметната палата

Православната църква прибира всеки месец наем от охранител за чужд имот в Бургас, констатира проверка на Сметната палата в документацията на община Бургас. Става въпрос за най-големия централен паркинг на града, който се намира на площад "Кирил и Методий" пред храм, носещ същото име. Паркингът е публична общинска собственост, но се ползва незаконно от трети лица, без общинската хазна да получава каквито и да е приходи за него, сочи проверката на Сметната палата.
Православната църква започнала да ползва паркинга през 1992 г. след заповед на тогавашния бургаски кмет Продан Проданов. Тази заповед не е отменяна и до днес. Оттогава Божиите хора са преотдавали неколкократно паркинга. В момента негов наемател е охранителната фирма "Делта форс". Не е ясно какви суми прибира църквата за имота. Нито един от служителите й в Бургас не можа да даде обяснение пред "Сега" за точния наем.
Според заключенията на Сметната палата в случая става въпрос за нарушение на чл. 65 от Закона за общинската собственост, тъй като общината е била длъжна да си прибере имота. Според този член "общински имот, който се владее или държи без основание, не се ползва по предназначение или необходимостта от него е отпаднала, се изземва въз основа на заповед на кмета". Такава заповед на настоящия кмет Йоан Костадинов няма.
Бившият градоначалник Проданов пък обясни, че не помни каква заповед е издавал. Навремето искал да помогне по някакъв начин на църковния храм. Общината направила проучване, в което се установило, че в някакъв крепостен акт площад "Кирил и Методий" фигурирал като имот на храма. "През годините обаче площадът стана паркинг и вероятно се е получила някаква колизия, която аз вече няма как да обясня", смята Проданов.



Прочетено: 2100 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Балчик Тройката, паметника Цвете централна градска тоалетна Черноморец-Поморие евро 2008 Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Стив и аз зад облаците плахо наднича... дъга флора 2008 СУЕТНОС
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development