Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Интернет няма да измести универсалните пощенски услуги



11 Октомври 2004, Понеделник


Автор: Burgas Info



Невена Димитрова от Габрово е победителка в индивидуалното класиране на 33-та балканиада по бързо ходене на пощальони. При мъжете лидер в надпреварата стана представителят на Турция Тайхан Боху.
В отборното класиране България спечели първото място. Най-младият участник в състезанието бе Георги Георгиев от Добрич, който по време на балканиадата навърши 20 години.
Успешно се представи и отбора на Бургас. В бързото ходене се включиха три жени и петима мъже от клона в града ни. Атанас Атанасов се класира втори при мъжете. Челни позиции завоюваха и останалите ни състезатели.
Балканиадата по бързо ходене за пощальони се провежда за шести път в България.
Това е единственото аматьорско състезание, в което участват дей стващи пощальони. Тази година се провежда 33-то издание на Балканиадата. В нея взеха участие пощенски служители от Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и Черна гора, Македония, Албания и България.
Началото на състезанието е поставено през 1972 година в Гърция.
“ Въпреки перипетиите, през които е преминала Балканиадата през годините, състезанието се е утвърдило и е добило своята популярност”, заяви Иван Млеканов от организационния комитет.
По традиция състезанието се провежда в навечерието на световния ден на писмото. Тази година надпреварата между пощальоните съвпадна и с 125 годишнина от създаването на “Български пощи”.
Политиката и стратегията на “Български пощи” за развитие на услугите е да се доближат до клиентите и да повишат качеството си- каза още Иван Млеканов.
В България “Български пощи” е единствен оператор на пазара на универсалните пощенски услуги.
Служители на пощите обслужват своите клиенти и в най-отдалечените кътчета на страната. Над 5350 са населените места в страната, в които се предоставят услугите на пощите. У нас има около 4 000 пощальони.
В основата на стратегията на “Български пощи” е автоматизация и механизация на услугите на гише.
По време на Балканиадата бе пуснато специално издание илюстрован пощенски плик и печат на тема “33-та Балканиада по бързо ходене за пощальони – Слънчев бряг 2004. Проектът е на младия художник Ненко Атанасов . 24 530 от тези пликове ще бъдат пуснати в употреба. Открита бе и експозиция на Съюза на българските филателисти.
Днес участниците в Балканиадата се срещнаха с областния управител Иван Витанов. Те изразиха задоволство от добрата организация на проявата.
Най-голяма заслуга за добрата организация и провеждане на състезанието има Териториалното поделение на “Български пощи” в Бургас, бе мнението на участниците. “ На това състезание спечели приятелството и братството”, заяви ръководителят на турския отбор. Повечето от чуждите участници идват за първи път в България и са впечатлени от красотата на българското Черноморие и развитието на туризма.
34-та Балканиада по бързо ходене за пощальони ще се проведе в Албания.
“ Ролята на пощальона ще остане въпреки навлизането на интернет все повече в ежедневието на българина”, счита Иван Млеканов.




Прочетено: 2118 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Община Бургас ahtopol Лятото Sunrise Конкур глазами зрителя Хебел ремонтира,кормилна система Морска градина Бургас Декабрь 2017 года ll МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu зад облаците плахо наднича...
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development