Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

На панаир като на панаир09 Декември 2010, ЧетвъртъкГолям коледен концерт за Коледа - повече от 100 изпълнители ще вземат участие в коледния концерт на Пловдивския панаир на 10-ти декември. Както Лили Иванова пееше - панаири, панаири

Над 100 изпълнители от пет танцови състава ще завладеят сцената на големия Коледен концерт, който пловдивчани могат да чуят на 10 декември (петък)  от 19 ч в зала „България“ на Конгресния център в Международен панаир Пловдив. Той е част от културната програма на Коледния базар, която продължава през целия месец.

Участниците в концерта са деца и юноши от самодейни трупи, те ще покажат фолклорни танци от всички области на България, съобщи Цвятко Маринов от школата „Луди Млади“. На концерта ще се представи  и детски танцов състав „Тракийче“ към читалище „Светлина 1900“ в село Цалапица, който ще дойде със своя оркестър. Прочутият ансамбъл „Гео Милев“, детският танцов състав „Пъстра китка“ към ОУ „Климент Охридски“ и танцов състав „Жарава“ към читалище „Съзнание“ в Първенец също са подготвили специални програми за Коледния концерт в панаира.

„Ръководителите на ансамблите сме все млади хореографи, завършили Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Идеята на този концерт е да покажем, че традициите на фолклора и на самодейното изкуство не са изгубени, а продължават“, коментира Цвятко Маринов.

Посетителите на Коледния базар през уикенда също могат да видят и чуят изпълнения на млади пловдивски таланти.  Възпитаници на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ - детски струнен оркестър, детски хор и ансамбъл за ударни инструменти ще изнесат концерт на  11 декември (събота) от 11 ч на сцената в палата 8.

С програмата, която ще изпълним в събота, ни поканиха да участваме и в големия градски коледен концерт, който се организира от Пловдивската митрополия на 25 декември, каза директорката на училището Нели Попова. Струнният оркестър и хорът са съставени от ученици между 1-и и 7-и клас. Те ще изпълнят произведения от Предкласиката и Класиката, в които се усеща коледното настроение, добави Нели Попова.

Също в събота, но от 17.30 ч е концертът на вокална група „Пеещите котенца“.

В неделя културната програма на Коледния базар продължава с вокална група „Бонболино“ към СОУ „Цар Симеон Велики“ (от 11 ч), концерт на ансамбъл „Гео Милев“ и детски танцов състав „Пъстра китка“ (от 12.30 ч), денс шоу на деца и младежи от Студио за свободни танци „Dance to the max” (от 17.30 ч).

Танц на джунглата и Макарена ще играят най-малките от  трупата на „Dance to the max”, които са на възраст от 3 до 6 години, а младежите ще се впуснат в атрактивните хип-хоп, стрийт и щоу денс, разкри ръководителката на студиото Лалка Златанова.

Палата 8, където пловдивчани и гостите на града могат да направят своя избор от подаръци за празниците, е отворена всеки ден от 10 до 19 ч, включително в събота и неделя, а на 31 декември – до 17 часа.  Докато родителите пазаруват, децата могат да се забавляват на атракционите, разположени в централния парк на панаирния комплекс.

 Прочетено: 2852 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Полет Тройката, паметника пчела Конкур глазами зрителя pepi Гимназия Раковски съботно кафе ograda Български секс магазин хотел приморец Конкурс прическа Бургас 2009 Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development