Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Премиерът Борисов връчи на Бургас св. мана от мощите на Св. Никола



07 Декември 2010, Вторник



Министър - председателят на България Бойко Борисов връчи лично стъкленица със св. мана от нетленните останки на Св. Николай Чудотворец на Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий в Бургас. Премиерът бе придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, министъра на българите в чужбина Божидар Димитров, кмета на Бургас Димитър Николов, бургаски депутати и общински съветници. Свещенният дар е подарък за празника на Бургас - 6 декември, Никулден. Стъкленицата бе внесена веднага в Катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий", където бе изложена за поклонение от многобройните жители и гости на града.


Министър - председателят на България Бойко Борисов връчи лично стъкленица със св. мана от нетленните останки на Св. Николай Чудотворец на Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий в Бургас.

Премиерът бе придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, министъра на българите в чужбина Божидар Димитров, кмета на Бургас Димитър Николов, бургаски депутати и общински съветници.

Свещенният дар е подарък за празника на Бургас - 6 декември, Никулден. Стъкленицата бе внесена веднага в Катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий", където бе изложена за поклонение от многобройните жители и гости на града.

Малко преди това по време на тържествената сесия на Общински съвет - Бургас със званието почетен гражданин на град Бургас бяха удостоени Янчо Патриков, Красимира Минкова, Михаил Ангелов, Методи Андонов, Борислав Чкринов, Пейо Пантелеев, к.д.п. Спиридон Димитров, проф. д.т.н. Петко Петков, Радослав Александров, Славейко Василев, Никола Инджов, Юлия Огнянова, Румен Цонев, Никола Гинов.

Честването на Празника на града продължи с литийно шествие до Мостика в Приморски парк, където по традиция с хвърляне на венци и цветя в морето бе почетена паметта на загиналите моряци и рибари.

Веднага след това кметът Димитър Николов и студентите от БСУ изхвърлиха в морето делвата от тесто със събраните послания от инициативата "Изхвърли лошото, остави доброто". Идеята на младежката кампания е хората да станат по-добри и пречистени да посрещнат светлите коледни и новогодишни празници.

Шествие с лодки на Яхт-клуб "Черноморец" допринесоха допълнително за тържествената атмосфера по време на традиционния ритуал.

Със званието "Художник на годината" бе отличен Иван Бахчеванов. Церемонията се състоя в изложбената зала на Дружеството на художниците на ул. "Александровска" 22. Кметът Димитър Николов поднесе на призьора грамота и плакет на Св. Николай Чудотворец, дело на бургаския скулптор Атанас Стоянов. Сред номинираните тази година бяха още художниците Андрей Янев и Йордан Петров.

Наградата "Бург на годината 2010" бе връчена на 17-годишния медалист от световното първенство по бокс в Баку Денислав Суслеков. Останалите номинирани за отличието бяха Красимир Балъков, Димитър Рачков, Джон Лоутън, Семир Абумелих, Камен Калев, Гергана Апостолова и Веселин Чолаков.

Празникът на Бургас продължава с големия Никулденски концерт на площад "Тройката" от 18.30 часа. Тази година той е с акцент "Младите" и цели включването на млади бургаски таланти в празничната програма и запалване светлините на коледната украса в Бургас. В концерта ще вземат участие Владо Димов, Димитър Атанасов, Стефан Илчев, Георги Дюлгеров, Тодор Георгиев, Амур, група "Силует", "5-те Сезона", Димитър Рачков, дует "Бургас" и групая "Горещ пясък". Пристигането им в морския град е продължение на инициативата на кмета Димитър Николов "Завръщане в Бургас", насочена към успелите в страната и по света бургазлии.

През втората част на празничния концерт, която е под надслов "Пребройте най-добрите си приятели...", под прожекторите, за да поздрави бургазлии за светлия празник ще излезе любимия на поколения българи глас Орлин Горанов.




Прочетено: 3638 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Театър за драма. опера и балет, Бургас палма св. Николай Чудотворец моят изгрев Първа копка Долно Езерово аз лека вечер Учебници CALLAN метод Заслон в местност Живия огън спретната къщурка Община Бургас Мебелна Фабрика ДИЕЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development