Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Награждаване на изявени доброволци на БЧК Бургас



03 Декември 2010, Петък



На 3 декември от 11.00часа в кафето на Областна управа Бургас ще се проведе тържествено награждаване на изявени доброволци на БЧК-Бургас по повод 5 декември –Международен ден на доброволеца. С тази инициатива Областната организация на БЧК-Бургас поставя началото на отбелязването на обявената Международна година на доброволците – 2011.

На 3 декември от 11.00часа в кафето на Областна управа Бургас ще се проведе тържествено награждаване на изявени доброволци на БЧК-Бургас по повод 5 декември –Международен ден на доброволеца. С тази инициатива Областната организация на БЧК-Бургас поставя началото на отбелязването на обявената Международна година на доброволците – 2011.
Заповядайте, очакваме Ви!

На 24 ноември 2009 г. Съветът на Европейския съюз взе решение за обявяване на 2011 г. за Европейска година на доброволческите дейности за насърчаване на активна гражданска позиция, а също така и за отбелязване на десетата годишнина от Международната година на доброволците на ООН – 2001 г..

 Това решение претворява в действие европейските ценности като солидарност и недискриминация и по този начин допринася за хармоничното развитие на европейското общество.

Особено важно е, че доброволческите дейности водят до придобиване на обогатяващ опит, създават условия за развитие на социални умения и компетентност, в същото време допринасяйки за повишаване на благосъстоянието на хората и хармоничното развитие на обществото.

Отчитайки безспорния факт, че потенциалът на доброволческата дейност все още не е напълно реализиран в европейски мащаб, авторите на инициативата определят следните цели на Европейската година:

• да се работи за изграждане на благоприятна среда за доброволческа дейност в ЕС, за да се утвърди доброволчеството като неразделна част от усилията за насърчаване на гражданското участие и на дейностите, свързани с контакти между хората;
• да се дадат повече права на организаторите на доброволчески дейности, за да се подобри качеството на доброволческата дейност;
• доброволческите дейности да получат признание от страна на отговорните за разработването на различни политики лица, гражданските организации, публичните институции, сектора на формалното и неформалното образование и работодателите, като се поощрява предоставянето на подходящи стимули за лица, дружества и организации за развиване на доброволческа дейност и на уменията и компетентностите, развити благодарение на нея;
• да се повиши осведомеността по отношение на ценността и значимостта на доброволческата дейност като израз на гражданско участие и като принос за хармоничното развитие на обществото и социалното сближаване.

Общоевропейската програма от събития и мерки за отбелязване на Годината се ръководи от специално създадена вътрешноорганизационна структура на Европейската комисия и от т.н. Алианс на доброволческите организации в ЕС, чиито член е Европейския офис на ЧК/ЧП – Брюксел (отбелязването на 10-та годишнина от Международната година на доброволчеството на ООН се организира под методическото ръководство на МФЧК/ЧП – Женева). Конкретизирането на тези програми и мерки във всяка от страните членки на ЕС е възложено на т.н. държавни „координиращи органи”, като за България това е Министерство на културата, дирекция „Културна политика”.



Прочетено: 2496 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
АЗ ПЕПИ АРКУТИНО Първа копка Долно Езерово Флора Бургас 2009 Pepi съботно кафе Алеша Вече съм голяма social distance
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development