Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БЪДИ АНГЕЛ, ДАРИ НИ КРИЛЕ



02 Декември 2010, Четвъртък



3 ДЕКЕМВРИ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ С ДЕТСКА ИЗЛОЖБА ПРОДЪЛЖАВА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ИНИЦИАТИВА ЗА СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА СПЕЦИАЛИЗИРАН ТРАНСПОРТ ВЪВ ВАРНА „БЪДИ АНГЕЛ, ДАРИ НИ КРИЛЕ!”

На Международния ден на хората с увреждания, с детска изложба на децата от  Детски център „Вижън Джуниър”, участващи в художествените курсове към Агенцията за социално развитие „Вижън”, продължава благотворителната инициатива за набирането на средства за специализиран транспорт за децата с двигателни проблеми, учащи в общообразователните училища във Варна и на които Агенция „Вижън” предоставя услугата социален асистент.
Откриването на изложбата е на 03 декември 2010 г., от 18:00 ч. в Арт клуб „Вижън хол” във Варна и ще остане там до 15 декември 2010 г., след което ще бъде представена в Гранд Мол Варна. Там изложбата може да бъде посетена до 31 декември 2010 г.
Благотворителната инициатива стартира на 28 октомври 2010 г. с изложба от акварелни творби на варненския художник Петър Петров. Тя бе подкрепена и от Община Варна в лицето на кмета г-н Кирил Йорданов. Членовете на студио Фотография и Видео към Агенцията за социално развитие „Вижън”, също представиха свои фотографии, като част от тази инициатива. След преместването на изложбата от детски картини в Гранд Мол Варна, в Арт клуб „Вижън хол” ще бъде представена и благотворителна изложба на икони от Младен и Катя Костадинови.
Детски център „Вижън Джуниър” осигурява, единствено в България, услугата Социален асистент и Личен асистент за деца със специални образователни потребности, учещи при интегрирани условия в масовите детски градини и училища в град Варна. В рамките на тази своя дейност центърът осигурява подкрепа на 120 деца и техните семейства. Те обаче имат големи затруднения при придвижването на децата до училищата и детските градини. Липсата на транспорт за трудноподвижните деца е остър проблем, който пречи за доброто качество на услугата, за която са заделени значителни средства.
Центърът предоставя възможности за подкрепа на деца и във времето за извънучилищна дейност и подготовка. Така работата с децата се разширява и допълва. Освен в училище те имат възможност и за следучилищна програма. С това условията за повишена социална активност, нови социални контакти, усвояване на нови знания и умения са значително подобрени и правят интеграционния процес много по-ефективен и успешен.
Открита е и банкова сметка за събирането на нужните средства:

SGЕкспресбанк - Клон Транспортна
BG88TTBB94001506067847
BIC TTBBBG22

Стартирането на такава инициатива е от изключително значение не само за децата с такива нужди, но и за нас като хора, поставяйки социалната отговорност на първо място, живеещи в един бързо развиващ се град в Обединена Европа, какъвто е Варна.

Очакваме Ви на откриването на изложбата на 03 декември 2010 г. от 18:00 ч. в Арт клуб „Вижън хол” във Варна.

„БЪДИ АНГЕЛ, ДАРИ НИ КРИЛЕ!”



Прочетено: 4614 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Стара къща на ул. Първа копка Нощен Париж от Бутик Spirit of Burgas Бул Христо Ботев в Бургас Мото клуб БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ кафето ми Кукерландия 2011, Ямбол hannah montana Созополски къщи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development