Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Танцова компания Дюн - Игра на ЕНЕРГИЯ, вход свободен



01 Декември 2010, Сряда



Танцова компания „Дюн” ще представи последния си спектакъл Игра на Енергия на 5 Декември /неделя/, от 19.00 ч. в Младежки Културен Център. Спектакълът е по музика на Йохан Себастиан Бах – откъси от сюити за соло чело. Живото изпълнение на талантливия бургаски челист Лъчезар Каприев съпътства изпълнението на четиримата танцьори: Петя Попова, Петя Стойкова, Станислав Димитров, Владимир Грудев. В това изпълнение бургаската публика няма да има удоволствието да чуе живото изпълнение на Лъчезар Каприев, поради контузия на музиканта. Изпълнителите ще танцуват по запис на великия френски челист Морис Жедрон.

Танцова компания „Дюн” ще представи последния си спектакъл Игра на Енергия на 5 Декември /неделя/, от 19.00 ч. в Младежки Културен Център.

Спектакълът е по музика на Йохан Себастиан Бах – откъси от сюити за соло чело.
Живото изпълнение на талантливия бургаски челист Лъчезар Каприев съпътства изпълнението на четиримата танцьори: Петя Попова, Петя Стойкова, Станислав Димитров, Владимир Грудев.
В това изпълнение бургаската публика няма да има удоволствието да чуе живото изпълнение на Лъчезар Каприев, поради контузия на музиканта. Изпълнителите ще танцуват по запис на великия френски челист Морис Жедрон.

Хореографията е на Петя Стойкова, в партньорство с танцьорите.
Костюмите са дело на младата бургаска сценографка Петя Петрова.

Спектакълът Игра на Енергия интерпретира идеята за свързаност на човека и космоса.
Енергията, която формира космоса е същата тази енергия, формираща човека и пътуваща през телата, съзнанието и чувствата.
Зрителите са разположени в кръг, а танцьорите сътворяват в пространството един портокал, символизиращ Енергия, Мисъл и Чувство.

Спектакълът е с продължителност 30 мин. и ще се играе безплатно. Вход: Свободен!

Игра на Енергия е създаден в началото на 2010 год.
Екипът на спектакъла включва 3 жени с името Петя, двама мъже които удивително си приличат и един изключитено талантлив музикант.
Спектакълът е участвал в международните фестивали „Антистатик” и „Малък сезон” в София. След успешното си преставяне на „Малък сезон”, танцова компания „Дюн” беше поканена да гостува с Игра на Енергия в авторитетната Театрална работилница „Сфумато” за един сезон.

Танцова компания „Дюн” е независима артистична трупа, регистрирана като Сдружение „Танц БГ”. Компанията е единствената трупа за съвременен танц в България, съществуваща извън столицата. Създадена е през 1986 год. като „тайфа” от млади хора, занимаващи се с модерен балет. И преди и сега компания Дюн се издържа от собствената си дейност.
В лекциите по история на танца в НАТФИЗ „Кр. Сарафов” танцова компания Дюн се споменава заедно с имената на емблематични български хореографи като Маргарита Арнаудова, Маргарита Градечлиева, Боряна Сечанова и др.

Спектакълът Игра на Енергия на 5 Декември, 2020 г. се осъществява със съдействието на Община Бургас.







Прочетено: 3291 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
В парка Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД Община Бургас Най-тъжната ми снимка... до паркинга на Машините на Леонардо Източен лопох цвят pepi ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Летния театър на Бургас Източнокатолическата черква
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development