Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Наръчник Как да опазим от крадци АПАРТАМЕНТ В БЛОК



01 Декември 2010, Сряда



Поставете здрава външна врата от метал или масивно дърво, окачена най-малко на три панти. Особено внимание обърнете на бравите. Секретните им патрони в ниакакъв случай не бива да се подавът отвън, той като крадците ги хващат с водопроводен или специално направен ключ и с рязък удар ги пречупват в най-тънката им стредна част. Отключването след това със специалне щперц е елементарно. Никога не разчитайте на допълнителни брави със скосено езиче. Добър ефект имат двустранно и много странно заключващи се брави.

 * Поставете здрава външна врата от метал или масивно дърво, окачена най-малко на три панти. Особено внимание обърнете на бравите. Секретните им патрони в ниакакъв случай не бива да се подавът отвън, той като крадците ги хващат с водопроводен или специално направен ключ и с рязък удар ги пречупват в най-тънката им стредна част. Отключването след това със специалне щперц е елементарно. Никога не разчитайте на допълнителни брави със скосено езиче. Добър ефект имат двустранно и много странно заключващи се брави.
 * Ако сте взели тези мерки, съществува вероятност от пробиване или изтръгване на секретния патрон навън с устройство, наподобяващо тирбушон. Ето защо хора, които се нуждаят от по-гоялама сигурност, е препоръчително да се снабдят със специално защитени срещу тези действия брави, независимо, че цената им е висока
 * Обърнете внимание на здравината на пантите. Престъпниците често атакауват вратите в тези точки, използвайки хидравлични крикове
 * Осигурете осветление пред вратата си, монтирано високо над нея, което да се пали или гаси индивидуално от вас, независимо от съществуващото стълбищно осветление. Често преди извършване на кражба стълбищното осветление умишлено бива повреждано.
 * Монтирайте на входбната врата шпионка с широкоъгълна оптика, за да можете да наблюдавате цялата стълбищна площадка, както и верига за ограничено отваряне на вратата. Приучете членовете на семйството си да ги използват при всяко позвъняване, както и преди излизане. За да избегнете излишните предпазни мерки, уговорете с близките си домашен код за позвъняване (например две къси и едно дълго). Все пак внимавайте - престъпниците или техните разузнавачи могат да разберат кода ви и да ви заблудят!
 * Ако имате балкон на партерен, надпартерен или най-горен етаж, както и ако той граничи със стълбището на блока или със съседните балкони, има голяма вероятност крадците да проникнат от там. Накои престъпници проникват откъм покрива на блока, като се спускат с въже, подобно на алпинисти. Затова се препоръчва на балкона да бъдат поставени решетки или той да се остъкли с рамки от малки клетки, през които не може да се премине.
 Внимание! Ако живеете на надпартерен етажи съседът под вас вече е поставил решетки, по тях крадците могат да проникнат във вашия балкон. Изкачването по стълба също не е изключено. В такива случаи се препоръчва поне една от бравите на входната врата да се заключва само отвън. Така крадците, проникнали през балкон или прозорец, не ще могат да изнесат нищо от дома ви.


Прочетено: 3080 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 бял минзухар Катедрала в Париж от Бутик Жреци на музите 2009 Водорасли Аквасорс Pink For Sale Стилът на знаменитостите деца Бургаският кей Бургас, ФЛОРА 2009 Пролет, кокичета
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development