Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Царево подарява изложба за празника на Бургас



01 Декември 2010, Сряда



Кметът на община Царево Петко Арнаудов поздравява бургазлии с изложба по случай празника на града - Никулден. Фотоизложбата "Пътуване към корените" ще бъде открита на 2 февруари от 18.00 часа в Младежкия културен център. Тя бе подредена за първи път в Царево точно преди година, след като кметът Петко Арнаудов и четирима бургаски фотожурналисти се завърнаха от тридневно "пътуване към корените"- посещение на някогашните села и градчета в днешна Турция, обитавани от жителите на черноморските общини преди насилственото им прогонване след Междусъюзническата война през 1913 година. http://www.chernomorie-bg.com

Кметът на община Царево Петко Арнаудов поздравява бургазлии с изложба по случай празника на града - Никулден. Фотоизложбата "Пътуване към корените" ще бъде открита на 2 февруари от 18.00 часа в Младежкия културен център. Тя бе подредена за първи път в Царево точно преди година, след като кметът Петко Арнаудов и  четирима бургаски фотожурналисти се завърнаха от тридневно "пътуване към корените"- посещение на някогашните села и градчета в днешна Турция, обитавани от  жителите на черноморските общини  преди насилственото им прогонване след Междусъюзническата война през  1913 година.

 

"По-голямата част от жителите на община Царево и още хиляди други от Бургаска област са свързани с Одринска Тракия, аз съм един от тях и затова съм убеден, че всеки от нас би искал да знае как изглеждат някогашните български села. Искаме да подарим на гражданите на Бургас  това вълнуващо преживяване в навечерието на Никулден- един от най-хубавите християнски празници и ден на Бургас", каза кметът Арнаудов.

Бургазлии, значителна част от които също са наследници на бежанци от  Одринска Тракия, ще имат възможността да видят вълнуващото фотопоклонение по родните места. Изложбата е дело на фоторепортерите Елена Фотева - "24 часа", Борислав Пенков - "Черноморски фар", Румен Раканов - "Булфото" и Веселина Раканова - вестник "Компас".

Гостуването на експозицията е символичен подарък от Петко Арнаудов за колегата му Димитър Николов по случай  празника на Бургас.

http://www.chernomorie-bg.com/index.php/kyltyra/3771-carevo-podaryava-izlozba-za-praznika-na-burgas



Прочетено: 2827 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 св. Николай Чудотворец пепи Маската Цвят на череша с пчели Змийския остров - Созопол Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ аз  като бебе с майка ми Конкурс прическа Бургас 2009 Роза wellcome to bourgas Финансова помощ за бедните
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development