Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Созопол атакува Юнеско



29 Ноември 2010, Понеделник


Автор: sozopol.org

Докато в Несебър правят подписка за излизането на града от ЮНЕСКО, в Созопол обмислят как могат да влязат в списъка на световното културно наследство. Идеите засега са две.

Докато в Несебър правят подписка за излизането на града от ЮНЕСКО, в Созопол обмислят как могат да влязат в списъка на световното културно наследство. Идеите засега са две.

За разлика от Несебър, където целият Стар град е архитектурен и  археологически резерват, в Созопол със статут на паметници на културата са само отделни къщи. За това градът не може да кандидатства за ЮНЕСКО с цялата си старинна част. Но може да опита с отделен обект. Все по-голяма популярност набира идеята това да е остров Свети Иван, особено след като лятото там бяха открити мощите на Йоан Кръстител.

 



Прочетено: 4042 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Община Бургас Spirit of Burgas Гимназия Раковски Малката Международен Семинар на фризьорите София Гараж на село бургаска среща Международен Семинар на фризьорите София Бургаски залез.JPG Рибарското селище привечер Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development