Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Рибарски сдружения от Царево, Приморско и Созопол учредиха съвместна инициатива28 Ноември 2010, Неделя„Местна инициативна рибарска група Приморско-Созопол-Царево” учредиха на 26 ноември в Приморско рибарските сдружения на територията на трите общини, съобщиха от Община Царево. Учредители бяха 27 представители на пет рибарски сдружения от Община Царево, две от Созопол и едно от Приморско. Участниците в учредителното събрание се запознаха с проектоустава и избраха 9-членен Управителен съвет с председател Милен Динев от рибарската група в Приморско. В него всяка община излъчи по трима свои членове, като задължително участва с по един представител на местната власт.

„Местна инициативна рибарска група Приморско-Созопол-Царево” учредиха на 26 ноември в Приморско рибарските сдружения на територията на трите общини, съобщиха от Община Царево. Учредители бяха 27 представители на пет рибарски сдружения от Община Царево, две от Созопол и едно от Приморско. Участниците в учредителното събрание се запознаха с проектоустава и избраха 9-членен Управителен съвет с председател Милен Динев от рибарската група в Приморско. В него всяка община излъчи по трима свои членове, като задължително участва с по един представител на местната власт.

Трите общини обединяват усилията си, за да подпомогнат рибарските сдружения в региона в реализирането на местните нужди и инициативи. Сдружението ще изработи интегрирана Стратегия за местно развитие, с която ще кандидатства за финансиране в размер на 3,6 млн. евро по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г. и ще координира усилията на местните общности в реализирането й.

Основните мотиви за създаването на сдружението са свързани с възможностите за активизиране на местните хора за решаване на проблемите на територията и осъществяване на съвместни действия на публичния, частния и гражданския сектор за бизнес развитие и създаване на поминък и работни места.

Местната стратегия ще изпълнява дейности, насочени към развитие на региона в сферите на конкурентноспособността на сектор „Рибарство”, увеличаване на местния капацитет, запазване на идентичността на рибарските области и характерните за тях местни продукти. Приоритети ще бъдат и опазването на околната крайбрежна среда, подобряването на качеството на живот и разнообразяването на икономическите дейности в рибарските области чрез развитие на услугите и бизнеса извън рибарския сектор. Целите си сдружението ще осъществява чрез изготвяне и изпълнение на проекти.

Дали един проект може да бъде финансиран, или не, ще решава единствено Общото събрание. Най-напред проектите ще бъдат оценявани на местно ниво, след което ще се изпращат за допълнителна оценка в ИАРА. Проектите ще се класират от Общото събрание.

Предстои да бъдат проведени още 6 срещи - по две във всяка от общините, на която експертен екип ще разяснява процедурата, по която ще се осъществява финансирането на проектите.

http://focus-news.net/Прочетено: 2840 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Бургаска къша xx Мото клуб БЪДИЩЕ майк ahtopol Момчета Графила 2009, Бургас от прозореца
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development