Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Света литургия в чест на покровителя на Бургас



25 Ноември 2010, Четвъртък



Тържествата по повод Никулден на 6 декември ще започнат още от 8.30 часа в Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий” със Света литургия в чест на покровителя на Бургас Св. Николай Чудотворец, отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий и бургаското духовенство.

Тържествата по повод Никулден на 6 декември ще започнат още от 8.30 часа в Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий” със Света литургия в чест на покровителя на Бургас Св. Николай Чудотворец, отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий и бургаското духовенство.
Малко по-късно в 9.00 часа в залата на Общината ще се проведе празничното заседание на Общински Съвет – Бургас, а от 10.00 часа на площад „Атанас Сиреков” е ритуалът по издигане флаговете на Република България и Община Бургас.
От 10.30 часа в Етнографския музей на ул. „Славянска” № 69 ще се проведе Освещаване на Никулденската обредна трапеза.
Веднага след това от 11.00 часа ще започне и литийното шествие, което тази година ще премине по нов маршрут, започващ от храм „Св. Св. Кирил и Методий” – ул. „Славянска” – ул. „Лермонтов” – ул. „Богориди” – „Гъбката” – паметника на Моряка до Мостика в Приморски парк, където по традиция с хвърляне на венци и цветя в морето ще бъде почетена паметта на загиналите моряци и рибари.
    В 11.30 ч. кметът Димитър Николов и студентите от БСУ ще изхвърлят от Мостика в морето делвата от тесто със събраните послания от инициативата „Изхвърли лошото, остави доброто”. Идеята на младежката кампания е хората да станат по-добри, изхвърляйки лошото в морето и пречистени да посрещнат светлите коледни и новогодишни празници. Така студентската проява ще положи началото на нова местна традиция в честването на празника на светеца-покровител на морския град Св. Николай Чудотворец.
За 12.00 часа в изложбената зала на Дружеството на художниците на ул. „Александровска” 22 е предвидено връчването на наградата „Художник на годината” и обявяване на новия „Бург на годината”.




Прочетено: 4065 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
жажда за светлина Международен Семинар на фризьорите София улична картина Приморско флора 2008 Конкурс прическа Бургас 2009 В очакване на жертвата тошко Община Бургас Стара църква в Созопол Конкур глазами зрителя Стара къща на ул.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development