Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Над две хиляди деца се обучават в Общински детски комплекс Бургас



24 Ноември 2010, Сряда



Днес общинската структура навършва 15 години от своето създаване, като ще отбележи празника с концерт, в който ще вземат участие бивши и настоящи възпитаници на комплекса.

Общински детски комплекс Бургас обединява дейността на три структури, съществували в миналото. Това каза за радио „Фокус” - Бургас директорът на комплекса Пепа Ангелова. Днес общинската структура навършва 15 години от своето създаване, като ще отбележи празника с концерт, в който ще вземат участие бивши и настоящи възпитаници на комплекса. „Идеята за създаването е на тогавашния кмет Продан Проданов, тъй като на територията на общината имаше три извънучилищни звена – Бившият пионерски дом, Ученическата спортна школа и Центърът за ученическо научно – техническо творчество. Една част от дейностите на тези звена се дублираха в посока на обучението с решение на Общинския съвет бе решено тези три институции да се обединят”, разказа Ангелова. Днес в различните курсове, школи и форми на обучение в ОДК – Бургас се обучават по интереси 2023 деца. Тези обучения са безплатни за родителите, като се осигурява заетост и развитие на децата във времето, когато те не са на училище. С годините и интересите на децата се променят, което води и до промяна на предлаганите извънучилищни оформи на обучение посочи Пепа Ангелова. Докато преди много търсени са били научно-техническите форми и кръжоци по електроника, физика, химия и астрономия, както и спортното обучение по лека атлетика и борба, то сега децата се насочват освен към спорт, към различните видове изкуства – рисуване, стъклопис, приложни изкуства и към чуждоезиковото обучение. С голям интерес се ползват и формите по музика и фолклор. „Новото което направихме, е че преди две години стартирахме православното образование в което община Бургас е пилотна”, посочи Ангелова.


Прочетено: 3246 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi Pink For Sale Международен Семинар на фризьорите София Spirit of Burgas wellcome to bourgas Tiffi Shop вечерен Бургас Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Созопол Ремонтира носачи BMW Машините на Леонардо Графила 2009, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development