Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Още 6 месеца за пререгистрация



23 Ноември 2010, Вторник


Автор: Дневник

Фирмите ще могат да се пререгистрират до юли 2011 г. Фирмите ще имат още шест месеца, за да се пререгистрират. Срокът за това изтича в края на годината, но след като днес депутатите от правната парламентарната комисия, одобриха на първо четене промените в закона за търговския регистър, срокът се удължава. Така им се дава отсрочка до 30 юни 2011 г. Данните на министерството и Агенцията по вписванията показват, че към 1 октомври близо 900 хил. фирми не са подали заявления за пререгистрация.

Фирмите ще имат още шест месеца, за да се пререгистрират. Срокът за това изтича в края на годината, но след като днес депутатите от правната парламентарната комисия, одобриха на първо четене промените в закона за търговския регистър, срокът се удължава. Така им се дава отсрочка до 30 юни 2011 г. Данните на министерството и Агенцията по вписванията показват, че към 1 октомври близо 900 хил. фирми не са подали заявления за пререгистрация.

Една от идеите на вносителя на промените - министерството на правосъдието - е да бъде спрян свободният достъп до регистъра и да бъде въведен платен. Това, според авторите на проекта, ще помогне за защитата на личните данни и предотвратяването на кражбата на фирми.

За достъп до търговския регистър ще се изисква електронен подпис или кредитна карта. В останалите случаи информацията ще се получава на място в Агенцията по вписванията срещу лична карта.

Според проекта безплатна и общодостъпна остава информацията само за името на фирмата, датата на регистрацията, седалището й и адреса на управление. Всеки може да види и списък на актовете, обявени от дружеството, но за да ги прочете, ще трябва да си плати.

Преди време от "Програма достъп до информация" разпространиха становище, според което предложението е "необосновано и противоречащо на основни правни принципи."  "Повече от неубедително е твърдението в мотивите към законопроекта, че въвеждането на платен достъп до търговския регистър способствал за защитата на личните данни в него. В това отношение мярката се явява не просто непропорционална, но неадекватна на поставената цел", смята още от "Програма достъп до информация".

Публичността на информацията за фирмите е от изключителна важност за сигурността на бизнеса и именно с този основен мотив преди четири години беше създаден единният електронен търговски регистър, до който всеки да има неограничен достъп.


Прочетено: 2672 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Учебници CALLAN метод АХИЛОЙ Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Водна топка Конкурс прическа Бургас 2009 моите цветя МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND http://rosengeorgiev.com улична картина камини Лятото
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development