Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Созопол - Стар град. Проект: възстановяване на крепостна стена и кули,крайбрежни алеи и прилежащи пространства22 Ноември 2010, ПонеделникОбщина Созопол съвместно с консултантски екип подготвя проектно предложение, чрез което да се търси финансиране директно от Брюксел, като се използват възможностите на Европейския социален фонд. Проектното предложение „ Созопол-Стар град.Възстановяване на крепостна стена и кули,крайбрежни алеи и прилежащи пространства” е в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,където финансирането е изцяло от Европейския съюз. В проекта са включени възстановяване на крепостна стена и кули- входна част и останали невъзстановени сегменти, северна и южна крайбрежни алеи, довършителен етап на Ранен християнски комплекс и озеленяване на прилежащите пространства.

Община Созопол съвместно с консултантски екип подготвя проектно предложение, чрез което да се търси финансиране директно от Брюксел, като се използват възможностите на Европейския социален фонд. Проектното предложение „ Созопол-Стар град.Възстановяване на крепостна стена и кули,крайбрежни алеи и прилежащи пространства” е в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,където финансирането е изцяло от Европейския съюз. В проекта са включени възстановяване на крепостна стена и кули- входна част и останали невъзстановени сегменти, северна и южна крайбрежни алеи, довършителен етап на Ранен християнски комплекс и озеленяване на прилежащите пространства.

Реализирането на един такъв проект ще допринесе Стария Созопол да се нареди подобаващо в листата на уникалните исторически градове по Черноморието. Чрез съхраняването  и разкриването на тези богатства, градът ще се превърне в център на морска история, а в унисон с откритите мощи на Св. Йоан Кръстител- и в религиозен и културен център. Така мотивира пред общинските съветници  на последната  общинска сесия предложението за изготвяне на проект кметът Панайот Рейзи.

В обхвата на допустимите за финансиран дейности по Оперативна програма „ Развитие на човешки ресурси” се предвижда възстановяване и реконструкция на обекти от туристическата инфраструктура. Това дава възможност Стария Созопол да се превърне в още по- атрактивно място за отдих и досег с историята за жителите  и гостите на града, заяви още кметът Панайот Рейзи, който обясни намерението за кандидатстване директно в Брюксел с желанието на екипа му да се използват всички възможности за кандидатстване  по европейските програми.


Прочетено: 2671 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Списание Влъхвите Spirit of Burgas Флора Бургас 2009 св. Николай Чудотворец Арина зад облаците плахо наднича... Pepi Ремонтиране рециклиране носачи на BMW E46 морето в началото на новата година Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 Арменската черква Сурп Хач
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development