Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Созопол - Стар град. Проект: възстановяване на крепостна стена и кули,крайбрежни алеи и прилежащи пространства22 Ноември 2010, ПонеделникОбщина Созопол съвместно с консултантски екип подготвя проектно предложение, чрез което да се търси финансиране директно от Брюксел, като се използват възможностите на Европейския социален фонд. Проектното предложение „ Созопол-Стар град.Възстановяване на крепостна стена и кули,крайбрежни алеи и прилежащи пространства” е в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,където финансирането е изцяло от Европейския съюз. В проекта са включени възстановяване на крепостна стена и кули- входна част и останали невъзстановени сегменти, северна и южна крайбрежни алеи, довършителен етап на Ранен християнски комплекс и озеленяване на прилежащите пространства.

Община Созопол съвместно с консултантски екип подготвя проектно предложение, чрез което да се търси финансиране директно от Брюксел, като се използват възможностите на Европейския социален фонд. Проектното предложение „ Созопол-Стар град.Възстановяване на крепостна стена и кули,крайбрежни алеи и прилежащи пространства” е в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,където финансирането е изцяло от Европейския съюз. В проекта са включени възстановяване на крепостна стена и кули- входна част и останали невъзстановени сегменти, северна и южна крайбрежни алеи, довършителен етап на Ранен християнски комплекс и озеленяване на прилежащите пространства.

Реализирането на един такъв проект ще допринесе Стария Созопол да се нареди подобаващо в листата на уникалните исторически градове по Черноморието. Чрез съхраняването  и разкриването на тези богатства, градът ще се превърне в център на морска история, а в унисон с откритите мощи на Св. Йоан Кръстител- и в религиозен и културен център. Така мотивира пред общинските съветници  на последната  общинска сесия предложението за изготвяне на проект кметът Панайот Рейзи.

В обхвата на допустимите за финансиран дейности по Оперативна програма „ Развитие на човешки ресурси” се предвижда възстановяване и реконструкция на обекти от туристическата инфраструктура. Това дава възможност Стария Созопол да се превърне в още по- атрактивно място за отдих и досег с историята за жителите  и гостите на града, заяви още кметът Панайот Рейзи, който обясни намерението за кандидатстване директно в Брюксел с желанието на екипа му да се използват всички възможности за кандидатстване  по европейските програми.


Прочетено: 2875 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Черноморец-Поморие Хималаи Pepi Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ моите цветя газ 2 тошко Aerogara Byrgas Созопол Отровни гъби
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development