Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Несебър ще обсъждат алтернативната енергия в туризма



06 Октомври 2010, Сряда



В Несебър ще обсъжда алтернативната енергия в туризма, съобщиха от пресцентъра на общината. Веднага след края на утрешната международна среща “Побратимяванията на градовете - добри практики за ефективно сътрудничество”, в Несебър ще бъде представен проектът “RELACS - REnewabLe energies for tourist ACcommodation buildingS” – Алтернативна енергия в туризма, финансиран от Европейската Комисия по програма: „Интелигентна Енергия – Европа” с партньорството на община Несебър. Организатори на форума са Регионална Агенция за Управление на Енергията – Бургас (БРАУЕ) и Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) – България.

 В Несебър ще обсъжда алтернативната енергия в туризма, съобщиха от пресцентъра на общината.
Веднага след края на утрешната международна среща “Побратимяванията на градовете - добри практики за ефективно сътрудничество”, в Несебър ще бъде представен проектът “RELACS - REnewabLe energies for tourist ACcommodation buildingS” – Алтернативна енергия в туризма, финансиран от Европейската Комисия по програма: „Интелигентна Енергия – Европа” с партньорството на община Несебър. Организатори на форума са Регионална Агенция за Управление на Енергията – Бургас (БРАУЕ) и Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) – България.
Представянето на проекта ще се състои в рамките на един час - от 16:00 до 17.00 часа отново в заседателната зала на хотел „Виго” - Несебър. Ще бъдат обсъдени възможности за прилагане на устойчиви енергийни мерки в хотели и туристически обекти, които проектът предлага, както и бъдещи проектни инициативи и очаквани резултати.
RELACS има за цел да приобщи и мотивира значителен брой собственици на хотели (включително сгради и туристически обекти за настаняване на гости: ваканционни селища, къмпинги, младежки хостели, комплекси за селски туризъм, бунгала, туристически спални и др.) в цяла Европа към повишаване на енергийната ефективност и намаляване разходите за горива и енергия чрез насърчаване използването на Възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) и повишаване знанието за Рационално използване на енергията (РИЕ).
За да се постигнат тези цели, в рамките на проекта ще бъдат изработени привлекателни маркетингови инструменти за хотелите, ще се създаде Европейска мрежа на туристическите курорти, ще бъде създадено лого, с което да се отличават обектите, използващи енергия по устойчив начин, както и каталог на хотелите участващи в RELACS мрежата, който ще бъде разпространен чрез редица информационни средства (интернет страница, Европейски каталог, национални брошури и т.н.). Ще бъдат разработени критерии за енергийно устойчив хотел, съгласно които ще бъде проведено състезание между хотелите във всички страни – партнъори по проекта и ще бъде присъдена награда за най-добрия сред тях.
За да останат устойчиви енергийните мерки и след края на проекта се залага на официалното участие на предприемаческия сектор и много независими бизнес сдружения.

http://focus-news.net/


Прочетено: 3775 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 Алеша Spirit of Burgas 3 Черноморец-Поморие HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Американски Кокили за Строители Светла Арменската черква Сурп Хач Бургаският мост през 2011 г. Старото пристанище
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development