Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Бургас провиницалистки полудяват по пластичната хирургия



06 Октомври 2010, Сряда



В Бургас провинциалистки масово напират за пластични операции. Мераклийки за „подмладяване” все повече търсят този вид услуга. Една от причините за новата мода по морето е откритият наскоро кабинет на най-добрия пластичен „скулптор” у нас и един от признатите виртуози в света – д-р Ангел Енчев. Хирургът направи свой кабинет – приемна в един от най-добрите СПА хотели в Европа – Гранд хотел „Приморец” в Бургас. То хубаво, ама що са сложени кавички не разбрахме :))

Масов наплив на кандидати за пластични операции се забелязва в Бургас през последните месеци. Желаещи и от двата пола за „подмладяване” все повече търсят този вид услуга. Една от причините за новата мода по морето е откритият наскоро кабинет на най-добрия пластичен „скулптор” у нас и един от признатите виртуози в света – д-р Ангел Енчев. Хирургът направи свой кабинет – приемна в един от най-добрите СПА хотели в Европа – Гранд хотел „Приморец” в Бургас. Само преди месец хотелът бе удостоен с най-престижния сертификат за качество и стандарт на предлаганите услуги - /Wellness & Spa Europe Certificate/ от Европейския одитен институт за уелнес и СПА /The European Audit Institute Wellness & Spa e.V./ Едва 28 хотела в целия свят, от които 10 в Европа отговарят на изискванията. „Приморец” засега е единственият в България.

Само за август и септември близо 100 пациенти са посетили кабинета по пластична хирургия. Всички искат да получат консултация за по-добър външен вид лично от д-р Енчев. В кабинета се извършват манипулации като поставяне на ботокс, хиалуронова киселина, следоперативно премахване на конци и превръзки. Хора,  преживели травми и други заболявания също се обръщат към пластичната хирургия. Лечението им се улеснява от  модерната техника в СПА центъра на Гранд хотел „Приморец” и от добре подготвения екип от професионалисти - физиотерапевти и кинезитерапевти. Спа центърът е подходящ и за възстановяване след операции и манипулации. Фотоизточници със синя и червена светлина, помагат за бързото заличаване на белезите и спадане на отоците.

Подвластни на модата, жените най-често се подлагат на операции за увеличаване и повдигане на бюста, липосукция, коремна пластика, ботокс и корекция на носа. При мъжете най-търсени са поставяне на гастрален пръстен, липосукция, корекция на нос и уши, увеличаване на пениса.

Специалистите в бранша прогнозират бум на развитието на естетичната медицина в България през следващите години. Бургас, като един от най-големите градове в страната, заема едно от челните места в тази тенденция.

Естетическата хиругия вече не е привилегия само на богатите и у нас. Все повече хора със средни доходи,  развиващи се в своята професия,  желаещи да променят социалния си статус и да разрешат проблеми, свързани с успешното си интегриране в обществото,  намират начин да направят корекция във вида си.

От помощта на пластичната хирургия често се нуждаят и хората, претърпели изгаряния или възстановяващи се след онкологични заболявания. В България обаче Здравната каса все още не покрива напълно реконструктивната хирургия. След отстраняване на карценом на млечната жлеза, пациентките заплащат последващите оперативни  намеси за възстановяване. „Сега наша задача е  да се борим заедно с пациентските организации (както с онкологични заболявания, така и на тези с наднормено тегло) за даване на по-голяма гласност и включването на тези социално значими заболявания като клинични пътеки в здравната каса, за да може максимален брой хора да се възползват от уменията на хирурзите в цялата страна”, казва д-р Ангел Енчев.

През последните години увеличаването на броя на пластичните операции е световна тенденция. В Германия от 60-те години досега естетичните операции са се увеличили с 400% . В САЩ около 75% от хората, които се подлагат на естетични корекции, са със средни годишни доходи.




Прочетено: 4312 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Подводен свят Българско село Европейка АЗ пепи Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ Земя на хоризонта Пролет преди листата Машините на Леонардо над Ахелой
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development