Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Арх. Веселина Илиева: Жилищното строителство в Бургас почти е спряло



29 Септември 2010, Сряда



Жилищното строителство на територията на община Бургас е замряло, макар да се наблюдава тенденция са съживяването му, тъй като инвеститорите започват да правят проучвания за предвижданията на подробните планове, каза за радио „Фокус”- Бургас главният архитект на община Бургас Веселина Илиева.

Жилищното строителство на територията на община Бургас е замряло, макар да се наблюдава тенденция са съживяването му, тъй като инвеститорите започват да правят проучвания за предвижданията на подробните планове, каза за радио „Фокус”- Бургас главният архитект на община Бургас Веселина Илиева. „За момента жилищното строителство на територията на града е с много ниски темпове за разлика от предходни години. В момента наблюдаваме тенденция за по-голям ръст в изграждането на складове бази, шоурумове, търговски комплекси, което от една страна е добре, защото е свързано с производство и разкриване на нови работни места. Здравни заведения има в момента заявени и вече стартирали няколко частни болници и частни здравни центрове. Тенденцията е свързана повече с общественото обслужване и производство отколкото с жилищното строителство”, каза Илиева. Доскоро заетите предимно в жилищното и ваканционно строителство фирми по Черноморието сега участват предимно в конкурси на обществени поръчки по оперативни програми, за изграждане на сгради и съоръжения, които се финансират с общински средства, или държавно финансиране. „Разбира се не всички фирми, които имат квалификация да работят в жилищното строителство могат да участват на тези поръчки. Те трябва да бъдат лицензирани в Камарата на строителите, да имат съответната група и категория, но пък наблюдаваме една тенденция на обединяване на фирмите за реализиране на по-мащабни проекти в консорциуми и обединения. За мен това е една много добра практика, която до момента липсваше, за разлика от начина на строителство в Европа, където това много отдавна се практикува. Сега вече виждаме, че фирми, насочени в конкретни видове строително монтажни работи, се обединяват, за да реализират едни по големи обекти с по-големи обороти и с изисквания за категоризация”, каза Илиева. Тя посочи, че според нея в момента има работа за строителните фирми, ако те могат добре да се пласират на пазара.
Катя НИКОЛОВА


Прочетено: 7732 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Известен Созополски профил Български секс магазин Созопол Пази се Рибарското селище привечер КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС Pink For Sale Алёша. 9 мая 2015 года ХРИСТИ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development