Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започна най-мащабният ремонт в центъра на Бургас



29 Септември 2010, Сряда



Кметът на Бургас Димитър Николов направи първа копка на реконструкцията на пешеходната улица "Александровска" в центъра на града, предаде репортер на радио „Фокус”- Бургас . На церемонията се събраха областният управител Константин Гребенаров, главният архитект на община Бургас, зам.- кметът по строителството Костадин Марков, зам.- кметът по евроинтеграция Атанаска Николова, общински съветници, представители на фирмите изпълнители и много граждани.

Кметът на Бургас Димитър Николов направи първа копка на реконструкцията на пешеходната улица "Александровска" в центъра на града, предаде репортер на радио „Фокус”- Бургас . На церемонията се събраха областният управител Константин Гребенаров, главният архитект на община Бургас, зам.- кметът по строителството Костадин Марков, зам.- кметът по евроинтеграция Атанаска Николова, общински съветници, представители на фирмите изпълнители и много граждани. Първата копка бе направена на едно от емблематичните места за Бургас – „Часовника”, където се срещат двете пешеходни улици „Богориди” и „Александровска”. Реконструкцията е част от спечеления от община Бургас голям инфраструктурен проект по оперативна програма „Регионално развитие” за облагородяване на общественозначимите пространства. Стойността на целия проект е 10 милиона лева и общинската администрация го спечели в конкуренция с 64 общини от страната. Днес всъщност бе даден стартът на два от лотовете по проекта – „Реконструкция озеленяване, благоустрояване на пешеходна зона „Александровска” от площад „Царица Йоана”, площад „Тройката” , ул. „Св.Св. Кирил и Методий ”е на стойност три милиона и седемстотин и една хиляди лева, и втори лот „ Благоустрояване и реконструкция на детска площадка Дом Надежда” на стойност 491 хиляди лева. Още следващата пролет трябва да е напълно променен облика на централна градска част и с новото ларго и той да заприлича на останалите големи красиви европейски градове.
Катя НИКОЛОВА


Прочетено: 4814 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Алёша. 9 мая 2015 года Стена Професионални Кокили!!! Щрауси край Грудово Лилиум Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия Кавказка иглика така е по-добре Конструкция ухажване завихряне Ива цвят
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development