Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Фотографско изследване на Черноморието от въздуха прави удивителни открития за крайбрежието ни



21 Септември 2010, Вторник



“Черно море: север - юг” на Александър Иванов с премиера в Бургас След огромния успех в София и Варна, изложбата „Черно море: север – юг“ ще бъде открита на 21 септември от 18:00 часа в Галерията на Дружеството на бургаските художници на ул.Александровска 22, за да апелира за нови защитени територии на Кара дере, Камчийски пясъци и Иракли

 
Прецизна селекция, направена сред повече от 10 000 фотоса, заснети от въздуха над Черно море, ще посетят и Бургас след като обраха овациите във Френския Културен Институт в София и Аквариума във Варна.
 „Черно море: север-юг“ е инициатива на добре познатия с изложбата си „България 360°“ и въздушните си кадри фотограф Александър Иванов и е съвместен проект с Коалицията от неправителствени организации „За да остане природа в България“.
След десетки летателни часове над морето и височинни фотосесии в търсене на перфектните кадри,  екипът на Александър Иванов и неговият пилот – Светослав Соломаха, споделя миговете на крилата на делтапланера, в които България и Черноморието изглеждат удивителни и непознати.
Малка, но затяваща дъха селекция от всичко заснето, в 24 изключителни фотоса, в които редом с тези на скални образувания и речни корита, вливащи се в морето, Александър Иванов е документирал и онова, което не винаги е привлекателно за фотографа, търсещ красотата – хиляди кубически метри бетон по плажната ивица на страната, сериозни замърсявания и хаотични архитектурни намеси в природната среда.
Откриването на изложбата в Бургас ще отбележи и продължението на национална кампания на Коалиция „За да остане природа  в България“, чиято цел е обявяването  на 3 нови крайморски територии за защитени.  Това е единственият начин това уникално природно наследство да бъде запазено в съвременните условия. Камчийски пясъци, Кара дере и Иракли са трите зони, в които гражданските и експертните организации настояват за държавни мерки и незабавна намеса.
Откриването на изложбата в Бургас е специално и важно събитие, тъй като жителите на крайбрежието и на града ни са тези, които често са най-засегнати от грубите намеси в природната среда и които искат красотата по морето да бъде негов запазен знак, а не бетонът. Надяваме се, че те ще подкрепят националната подписка за новите защитени територии.
„Черно море: север – юг“ е проект на Българска фондация Биоразнообразие в рамките на Коалиция „За да остане природа в България”, финансирана от Фонд за НПО на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн към Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство - чрез Фондация Екообщност и Фондация за развитие на местното самоуправление.   
Изложбата се случва и благодарение на партньорството на  Министерство на околната среда и водите, Фотосинтезис – място за хора, идеи и фотография.
Изложбата гостува в Бургас в рамките на Седмицата на екологията и устойчивата енергия, организирана от Община Бургас и  БФБ и ще остане в Галерията на ул.Александровска 22 от 10:00 до 18:00 часа в дните от 20 до 24 септември 2010 г.



Прочетено: 3735 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
водопадите край с .Стоилово.JPG Залез Созополски къщи докато ние спи, те творят wellcome to bourgas МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ. Попрошайка воробей ФОН social distance УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. аз Републиканска след ремонта
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development