Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Димитър Николов: Приветстваме промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи



16 Септември 2010, Четвъртък



Кметът на община Бургас Димитър Николов каза за радио „Фокус”-Бургас, че отдавна общините са чакали направените промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и по специално общините да стопанисват непотърсените такива. Той допълни, че приветстват това решение и отдавна общините са настоявали за него. „Отдавна община Бургас предлагаше тази промяна в Министерство на земеделието.

Кметът на община Бургас Димитър Николов каза за радио „Фокус”-Бургас, че отдавна общините са чакали направените промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и по специално общините да стопанисват непотърсените такива. Той допълни, че приветстват това решение и отдавна общините са настоявали за него. „Отдавна община Бургас предлагаше тази промяна в Министерство на земеделието. Намери се едни смел министър, който да ни помогне в тази насока. С този поземлен фонд общината ще може да разполага. Ако се появят наследници, собственици на тези земи и след петгодишния срок когато изтече и не се предявяват претенции за собственост, общината ще може и изцяло да разполага с тези терени. В община Бургас има доста такива терени, има ги в землищата на всяко село. Така че промяната ще улесни много работите на общините, защото в някои от землищата на селата ние нямаме достатъчно общинска собственост и се получава патова ситуация, като не може дори да удовлетворим нуждите на земеделски стопани и фермери”, каза Николов. Репортерска проверка в служба „Земеделие” в община Бургас през март тази година показа, че около 25% са пустеещите необработваеми земеделски земи на територията на общината. От службата посочиха, че трайно не се обработват земи в землището на кв. „Крайморие”, селата Драганово, Изворище и Рудник. В числото на необработваемите земи влизат и такива с добра категория - трета и четвърта. На въпрос ще помогне ли за децентрализацията на общините ако подобна промяна влезе и за горите, Димитър Николов каза, че със сигурност това ще е добра стъпка и ще се отрази най-вече на общините на чиято територия има гори, докато община Бургас е бедна на горски фонд.
Катя НИКОЛОВА


Прочетено: 3793 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пролет на село Cupidon МОЩЕН СЕКС СТИМУЛАНТ ЗА МЪЖЕ бял минзухар Стилът на знаменитостите полети и пристани 01 Катедрала в Париж от Бутик Бургаска къша бургаска среща Bulgarian Airlines...ама в Кайро Републиканска след ремонта Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development