Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Областната комисия по безопасност на движението обсъди готовността на институциите за предстоящата учебна година



14 Септември 2010, Вторник



Областният управител Константин Гребенаров и заместниците му Златко Димитров и Златина Дукова свикаха заседание на Областната комисия по безопасност на движението. Заседанието е във връзка с началото на учебната 2010 – 2011 година и е с цел ограничаване на пътнотранспортните произшествия. На срещата присъстваха директорите на Пътна полиция, Автомобилна администрация, Гражданска защита, Регионален инспекторат по образование, Областно пътно управление, както и представители на неправителствени организации, ангажирани с проблема за безопасността по пътищата. За първа година в състава на комисията влизат и представители на общините в областта.

Областният управител Константин Гребенаров и заместниците му Златко Димитров и Златина Дукова свикаха заседание на Областната комисия по безопасност на движението.  Заседанието е във връзка с началото на учебната 2010 – 2011 година и е с цел ограничаване на пътнотранспортните произшествия. На срещата присъстваха директорите на Пътна полиция, Автомобилна администрация, Гражданска защита, Регионален инспекторат по образование, Областно пътно управление, както и представители на неправителствени организации, ангажирани с проблема за безопасността по пътищата. За първа година в състава на комисията влизат и представители на общините в областта.
По време на заседанието бе представена статистика за пострадали деца и юноши при пътнотранспортни произшествия в област Бургас от януари до август 2010г. Според данните броят на загиналите деца е 2, а този на ранените 40, при съпоставяне с данните от същия период миналата година се констатира равенство при загиналите и увеличаване броя на ранените деца със 7.
Отговорните институции заявиха готовността си за успешно и безпроблемно посрещане на новата учебна година, като за целта са извършили предварителни действия за безопасното предвижване на учениците. Пълен оглед на пътната маркировка, „легнали полицаи” в района на всички училища в областта, както и на оградните и осветителни съоръжения, осигурено засилено полицейско присъствие са само част от превантивните мерки, които са взети във връзка с успешния старт на първия учебен ден. Децата ще посещават часове по безопасност на движението, където ще бъдат обучавани от учители придобили специална квалификация затова.




Прочетено: 3076 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395 Конкурс прическа Бургас 2009 Истанбул флора 2008 братска дялба ГРОБИЩЕН ПАРК лека вечер Бургас вечерен Бургас Spirit of Burgas Вече съм голяма
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development